- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Άννα Διαμαντοπούλου: Οι 7 μεγάλες αλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αναφέρθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη
Άννα Διαμαντοπούλου: Οι 7 μεγάλες αλλαγές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η υποψήφια για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε τις προτάσεις της για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώπιον του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη.
«Σε μια εποχή που οι ΜμΕ συμπιέζονται από τις πληθωριστικές πιέσεις και το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και η αβεβαιότητα των επαγγελματιών επιδεινώνεται, έχει έρθει η ώρα να ξανασυζητήσουμε για οριζόντιες μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και θα στηρίξουν τη μεγέθυνσή τους» αναφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Διαμαντοπούλου: Αυτές είναι οι 7 βασικές προτάσεις για τις ΜμΕ:
- Ενίσχυση της Πρόσβασης σε Δημόσιες Συμβάσεις: Καθιέρωση μέτρων που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή των ΜμΕ σε δημόσιες προμήθειες, όπως η ενίσχυση της επιλεξιμότητας κοινοπρακτικών σχημάτων ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής προσφορών. Υποχρεωτική ποσόστωση για συμμετοχή των ΜμΕ της Περιφέρειας.
- Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε ιδιοκτήτες και εργαζόμενους ΜμΕ με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, αλλά και την εκμάθηση βασικών αρχών marketing και επικοινωνίας.
- Αποδέσμευση Τραπεζικού Λογαριασμού για ρυθμισμένες οφειλές. Είναι παράλογο το γεγονός ότι όταν ένας τραπεζικός λογαριασμός επιχείρησης δεσμεύεται λόγω ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η δέσμευση δεν αίρεται με τη ρύθμιση των οφειλών, αλλά απαιτείται η πλήρης εξόφλησή τους για να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός από τις φορολογικές αρχές.
- Μείωση Συντελεστή Φορολογίας Νέας Οντότητας: Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις νέες οντότητες που δημιουργούνται μέσω συγχωνεύσεων ή εξαγορών, ώστε να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε συνεργασίες που αυξάνουν το μέγεθός τους και την ανταγωνιστικότητά τους.
- Δημιουργία Ταμείου Στήριξης ΜμΕ μέσω Μικροχρηματοδοτήσεων: Ίδρυση ενός ειδικού ταμείου που θα μοχλεύει ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων ΜμΕ βάσει του Ν. 4701/2020.
- Δημιουργία Εθνικής Πλατφόρμας Crowdfunding για ΜμΕ: Η δημιουργία μιας εθνικής πλατφόρμας crowdfunding υπό την αιγίδα του κράτους στην οποία θα συμμετέχουν και ιδιώτες, όπου οι ΜμΕ θα μπορούν να παρουσιάζουν τα έργα τους και να αντλούν κεφάλαια απευθείας από τους πολίτες, θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα πηγή χρηματοδότησης που παρακάμπτει τις παραδοσιακές τραπεζικές δομές.
- Ίδρυση δικτύου «ψηφιακών συμβούλων για ΜμΕ», που θα παρέχουν υποστήριξη στις επιχειρήσεις για την αξιολόγηση των αναγκών τους, την εξειδίκευση των διαθέσιμων λύσεων, καθώς και την καθοδήγηση σε θέματα ενσωμάτωσης τεχνολογιών και ανάπτυξης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.