- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να δεχθεί μετανάστες από τη Γερμανία
Η κινδυνολογία για το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, το άσυλο και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Γερμανία - Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Οι μαζικές επιστροφές για τις οποίες κάποιοι μιλάνε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Γερμανία να προχωρήσει σε μαζικές επιστροφές προσφύγων προς την Ελλάδα μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
Για τα θέματα της καθημερινότητας, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως για 4 συνεχόμενους μήνες έχει καταγραφεί αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και επέμεινε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πολλαπλασιαστούν οι θετικές ειδήσεις γύρω από την οικονομία και την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών.
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών μεταναστών από την Ευρώπη
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «αυτά τα νούμερα που γράφονται και αυτή η κινδυνολογία που προσπαθούν σκοπίμως ορισμένοι να διασπείρουν για το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και όταν εκπροσωπείς μια κυβέρνηση που είναι στα πράγματα πάνω από 5 χρόνια, μπορείς να έχεις μερικούς αριθμούς που δημιουργούν μια αξιοπιστία. Πόσους διαμένοντες μετανάστες είχε να διαχειριστεί η Ελλάδα το 2019; 92.000. Με μια πολιτική που εφαρμόσαμε, ο αριθμός αυτός σήμερα είναι 21.000 κι αυτό δεν έγινε τυχαία».
Παράλληλα, προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μια διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, διαβεβαιώνοντας πως η «κινδυνολογία γύρω από το μεταναστευτικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενημερώνοντας ότι οι αιτήσεις ασύλου έχουν κριθεί σε τρεις μόλις μήνες, ενώ ξεκαθάρισε:
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε 30.000 Αφγανούς από τη Γερμανία, κι ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτοί οι αριθμοί που γράφονται δεν είναι ρεαλιστικοί. Πρέπει να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι έχοντες άσυλο και οι μη έχοντες άσυλο. Οι πρώτοι μπορούν να μετακινηθούν βάσει νόμου για 90 ημέρες, ενώ οι δεύτεροι είναι οι παράνομοι μετανάστες που μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα εισόδου και μετά να ακολουθηθεί η διαδικασία της οριστικής επιστροφής. Μην ξεχνάτε ότι από τον περασμένο Απρίλιο υπάρχει και το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο αποτελεί και ελληνική επιτυχία. Μπορεί, λοιπόν, το μεταναστευτικό να θεωρείται "καυτή πατάτα" για την Ευρώπη, στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Να σας θυμίσω ότι μέχρι το 2019 υπήρχαν Μόριες και Ειδομένες, όπου λειτουργούσαν φαβέλες».
Ως προς το θέμα της Κάσου και της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη πρόθεση να προχωρήσει. «Το ζήτημα δεν είναι γεωπολιτικό, αλλά οικονομικό. Δηλαδή να προχωρήσει το έργο εφόσον τηρηθεί η οικονομική βιωσιμότητα με δίκαιο επιμερισμό του κόστους» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί ότι δήθεν η Ελλάδα υποχωρεί από φόβο απέναντι στην Τουρκία.
Θετικά δείγματα στο ζήτημα της ακρίβειας
Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Υπάρχουν θετικά δείγματα τους τελευταίους μήνες, ότι φαίνεται πως υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση, κυρίως ως προς το σούπερ - μάρκετ. Έχουμε τέσσερις συνεχόμενους μήνες σταδιακή μείωση τιμών. Για να φτάσουμε να ισοφαρίσουμε τις αυξήσεις των προηγούμενων μηνών, θέλουμε ακόμη πολλούς μήνες. Μην τρελαθούμε! Προφανώς. Ο μεγάλος στόχος αυτής της τετραετίας είναι η τάξη που μπήκε στην οικονομία, η επιστροφή της Ελλάδας από μία χώρα - μαύρο πρόβατο σε μία κανονική οικονομία, η οποία αναπτύσσεται με ρυθμούς που την κατατάσσουν τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη, έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης της ανεργίας, έχει δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίας, ο μεγάλος στόχος είναι αυτές οι θετικές ειδήσεις να μεταφράζονται σε αντίστοιχες, όλο και περισσότερες, θετικές ειδήσεις για τους πολίτες, για την τσέπη των πολιτών».
«Ο στόχος για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικός»
Αναφορικά με την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για να καταφέρεις να αυξήσεις το εισόδημα μπορείς να ακολουθήσεις δύο δρόμους: να δίνεις λεφτά που δεν υπάρχουν ή να υποθηκεύεις το μέλλον των επόμενων γενεών. Ο άλλος δρόμος είναι να προσπαθείς να μεγαλώνεις την πίτα, με το να φέρνεις μεγάλες επενδύσεις καθώς και με το να μειώνεις την ανεργία των νέων από το 36% στο 22% κι έτσι να επιστρέφει το κράτος όσα στερήθηκαν οι πολίτες. Ο στόχος για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικός, είπε ο κ. Μαρινάκης.
20.000 πολίτες πρόκειται να βρουν στέγη με το νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης για το στεγαστικό δήλωσε πως περίπου 20.000 πολίτες πρόκειται να βρουν στέγη με το νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2», επισημαίνοντας πως το νούμερο ένα πρόβλημα για τις παραγωγικές ηλικίες παραμένει το ζήτημα των ενοικίων, ενώ είπε πως υπάρχουν πλέον σημαντικά φορολογικά κίνητρα για μετατροπή ακινήτων από βραχυχρόνια σε μακροχρόνια μίσθωση, να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια για την αντιμετώπιση των υψηλών ενοικίων, μέσω του «Ανακαινίζω». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «το στεγαστικό αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.