- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση Σωκράτη Φάμελλου στον Κασσελάκη: «Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι»
Απέφυγε να πει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία
Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι
«Έκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μην δημιουργηθεί διχασμός», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα αυτή η διαδικασία «απέδειξε ότι τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Ξεκαθαρίζω ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους, ότι η επόμενη μέρα μάς βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο πυλώνας και ο χώρος που θα δώσει τις περισσότερες ιδέες και τις περισσότερες δυνάμεις στην προοδευτική αντεπίθεση της χώρας. Για να έχει η χώρα μας προοδευτική κυβέρνηση... Δεν μένει στίγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ο Στέφανος Κασελάκης επέλεξε να γίνει κάτι τέτοιο. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πράγματι και σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Κεντρικής Επιτροπής επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα για μια πολύ καλύτερη προοπτική» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ερωτηθείς για το αν προτίθεται να είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως αυτό που συνηγορούν όλοι είναι στην επανεκκίνηση. «Αποφασίσαμε σήμερα το συλλογικό. Αυτό νομίζω είναι η ταυτότητά μας» είπε και πρόσθεσε πως στο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα υπάρξει συζήτηση και για οργανωτικά θέματα, που σημαίνει ότι οι πρόεδροι, οι υποψήφιοι άνδρες, οι γυναίκες θα πρέπει να καταθέσουν μια πρόταση και για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τη δήλωση Κασσελάκη περι κουκουλοφόρων στο κόμμα έκανε λόγο για λανθασμένη έκφραση. «Δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα, ούτε κουκουλοφόροι. Η Κεντρική Επιτροπή και οι βουλευτές, και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση, με διπλή νομιμοποίηση. Εμείς δηλαδή είμαστε και από την κοινωνία και από τη βάση ως μέλη Κεντρικής Επιτροπής και οι βουλευτές και οι υπόλοιποι που είναι στην Κεντρική Επιτροπή είναι εκλεγμένοι από τη βάση, με την ίδια νομιμοποίηση που έχει και ο Στέφανος Κασελάκης. Ο Στέφανος Κασελάκης εκλέχθηκε από κλειστές κάλπες και από διαδικασία ψηφοφορίας, η οποία επιλέχθηκε και έγινε και στη διαδικασία της μομφής. (…) Υπάρχει καταστατικό με το οποίο εκλέχθηκε ο Στέφανος, το δέχθηκε και ήρθε και βγήκε με αυτό. Και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε με βάση το καταστατικό αλλά και ως υποψήφιος με βάση το καταστατικό.»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.