- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Φρέντυ Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας
Τι αποφάσισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή
Ο Φρέντυ Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας - Τι αποφάσισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή
Ο Φρέντυ Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας μετά από απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος χάνει τη θητεία του.
Ο Φρέντυ Μπελέρης έχει προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
Η απόφαση για την καθαίρεση του Φρέντυ Μπελέρη
Για την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής μίλησε ο επικεφαλής επίτροπος της, Ilirjan Celibashi, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι η ΚΕΕ έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει θητείες βάσει του νόμου περί αποποινικοποίησης, του εκλογικού κώδικα και του συντάγματος.
Την απάντησή του έδωσε ο δικηγόρος του Φρέντυ Μπελέρη, υπογραμμίζοντας ότι «η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει τη θητεία του Μπελέρη, καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος», με τον Celibashi να ανταπαντά ότι η ΚΕΕ όντως έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον νόμο περί αποποινικοποίησης, άτομα που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα εγκλήματα απαγορεύεται να κατέχουν δημόσια αξιώματα. Τη στιγμή που ο Φρέντυ Μπελέρης έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα, η ΚΕΕ έκρινε ότι η θητεία του ως δήμαρχος είναι άκυρη. Η Χειμάρρα αναμένεται πλέον να πάει σε νέες εκλογές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αφετηρία για μια δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το "βαθύ κράτος"»
«Φαίνεται ότι, όσο κι αν ισχυρίστηκε ότι με τα χρόνια άλλαξε, δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόση ζημιά έγινε τότε στη χώρα»
«Με έκπληξη διάβασα την δικογραφία, η οποία αφορά επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Τι αναφέρεται στις δικογραφίες
Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο
Aλλαγή σκυτάλης στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Kαταβάλλονται 97 εκατ. ευρώ σε 135.550 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές για όσους είναι νονοί
Το όνομα του κ. Μπουκώρου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Το «τέρας της γραφειοκρατίας» λαβώθηκε και πλέον είναι πιο επικίνδυνο από ποτέ
«Ας αφήσει τις μαγκιές στην άκρη»
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία Τασούλα και Μητσοτάκη
«Σοβαρή εξέλιξη η ανακοίνωση της εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Βαριά η «σκιά» του ΟΠΕΚΕΠΕ στην κυβέρνηση
Kαθώς φαίνεται το «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ να παραγκωνίζεται
Τα πρώτα αντίγραφα στους εμπλεκόμενους βουλευτές - Αύριο η πλήρης ενημέρωση της Επιτροπής
Η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.