Πολιτικη & Οικονομια

Κωστής Χατζηδάκης: Να συζητηθεί στη Βουλή το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - Η επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Χατζηδάκης: Συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία ζητά ο υπουργός.
Συζήτηση στη Βουλή επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία παρουσία του ΓΛΚ προτείνει ο Κωστής Χατζηδάκης © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Κωστής Χατζηδάκης: Συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία ζητά ο υπουργός.

Συζήτηση στη Βουλή επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των δημοσιονομικών συνεπειών τους προτείνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Χατζηδάκης: Να συζητηθεί στη Βουλή το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προτείνει να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η συζήτηση που προτείνει θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η επιστολή του Κωστή Χατζηδάκη προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δυο νομοθετικές προτάσεις για την ακρίβεια και την οικονομία και παράλληλα τόσο η ηγεσία του όσο και τα στελέχη του αναφέρθηκαν σε σειρά προτάσεων με σημαντικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.