- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κλιματική ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία»: Μια πρωτοβουλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το κλίμα
Το συνέδριο για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας
Το Συνέδριο «Κλιματική ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία»- πρωτοβουλία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου- στόχος, θεματικές, συμμετέχοντες
Με πρωτοβουλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συνέδριο με τίτλο «Κλιματική ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» στις 28 και 29 Ιουνίου 2024.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.
Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ταυτόχρονα, να δοθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη, την πολιτική και τους πολίτες, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις της Θράκης στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, των υποδομών και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν θεματικές όπως: ο ρόλος των νέων στη δίκαιη μετάβαση, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, οι νέες τεχνολογίες για την κλιματική ουδετερότητα και την ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και πολιτιστική κληρονομιά, και, τέλος, τα δάση, οι υδάτινοι πόροι και οι φυσικές καταστροφές.
Την έναρξη θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ μεταξύ των ομιλητών βρίσκεται ο καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του ΜΙΤ, Δημήτριος Μπερτσιμάς, ο καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος ΕΚΠΑ, Κώστας Καρτάλης, ο τοπογράφος - μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, Σταύρος Μπένος, η διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ε.Ε. σε Θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, Αναστασία Μήλιου, και η πρόεδρος Εθνολογικoύ Μουσείου Θράκης, Αγγελική Γιαννακίδου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30 στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Η ανάρτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η δημοκρατία μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο θεσμικά αλλά και στην καθημερινή ζωή»
Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στο vidcast της Κατερίνας Παναγοπούλου
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.