Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης σε συζήτηση με νέους: Οραματίζομαι την Ευρώπη της ευημερίας των πολιτών

Κάλεσμα για ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωεκλογές 2024 - Νίκος Ανδρουλάκης: Συζήτηση με νέους και νέες για το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου και την Ευρώπη - Γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
Το όραμά του για την ΕΕ περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συζήτησή του με νέες και νέους ενόψει ευρωεκλογών © ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ευρωεκλογές 2024 - Νίκος Ανδρουλάκης: Συζήτηση με νέους και νέες για το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου και την Ευρώπη - Γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Συζήτηση με νέες και νέους είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ευρωεκλογές 2024 - Νίκος Ανδρουλάκης: Συζήτηση με νέους και νέες για το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου και την Ευρώπη - Γιατί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
«Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης © ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η συζήτηση Ανδρουλάκη με νέους για τις ευρωεκλογές

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις ευρωεκλογές 2024, ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Ευρώπη που οραματίζομαι, είναι η Ευρώπη της ασφάλειας, μια Ευρώπη πιο ενωμένη, πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, κοινωνικά με το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, με ένα μοντέλο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επενδύσει στις χώρες για να επαναπατρίσουμε τα παραγωγικά κομμάτια που έφυγαν στην Κίνα και σε άλλες χώρες. Μια Ευρώπη με κοινή στρατηγική στα θέματα ασφάλειας.

»Να νιώσουν οι πολίτες ότι υπάρχουν ηγέτες και κόμματα που υπηρετούν το σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης και όχι αυτής του "λίγο μαζί και πολύ χώρια" που εντέλει συναποφασίζει ο γαλλογερμανικός άξονας. Τότε οι πολίτες θα ξαναδούν γοητευτικά το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης».

Ευρωεκλογές 2024: οι νέοι συζητούν με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουν

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν την πιστεύει ως μια δύναμη ισχυρή στρατιωτικά, η οποία θα επεμβαίνει με έναν βίαιο τρόπο για να ενισχύει την γεωπολιτική της ισχύ αλλά «ως έναν οικουμενικό φάρο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμού του κράτους δικαίου, με μια οικονομία εύρωστη, με ευημερία για τους πολίτες που θα είναι κι ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλους λαούς ανά τον κόσμο».

Ο κ. Ανδρουλάκης σε άλλη ερώτηση για την οικονομική συνοχή της ΕΕ στήριξε την πρόταση για χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας με ευρωομόλογο ή με κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να γίνονται παραγωγικές επενδύσεις σε κράτη χαμηλής ανταγωνιστικότητας.

«Αποκλείουμε οποιαδήποτε συνεργασία με την ακροδεξιά και τα κόμματα που υπονομεύουν το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών»

Με αφορμή ερώτηση για τον τρόπο ανακοπής της ακροδεξιάς που προβλέπεται να έχει άνοδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καυτηρίασε «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του κ. Βέμπερ, της κυρίας φον ντερ Λάιεν και του κ. Μητσοτάκη», όπως είπε γιατί αρνήθηκαν να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεργαστούν με τα ακροδεξιά κόμματα, επειδή «πολύ απλά κάτω από το τραπέζι έχουν ήδη συμφωνήσει με τη γέφυρα στην ακροδεξιά που λέγεται κυρία Μελόνι».

«Αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτή είναι Νέα Δημοκρατία, η συμμαχία της Δεξιάς με τα άκρα. Όσο χαϊδεύεις τα άκρα τόσο τα νομιμοποιείς, και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Αποκλείουμε οποιαδήποτε συνεργασία με την ακροδεξιά και τα κόμματα που υπονομεύουν το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες μέσω του ΠΑΣΟΚ

Συμπλήρωσε πως ψηφίζοντας ιδιαίτερα προοδευτικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες καλύτερων δυνατών αποφάσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή των νέων.

«Γι' αυτό σας ζητώ και να συμμετέχετε και να δώσετε μέσω του ΠΑΣΟΚ δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες. Να το πω απλά, γιατί εδώ είστε κάποιοι νεότεροι και κάποιοι λίγο μεγαλύτεροι. Τα χρόνια της λιτότητας, η δική μας πολιτική ομάδα έλεγε όχι τόση λιτότητα για την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, έλεγαν ακόμα περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα».

Η απάντηση Ανδρουλάκη όταν ρωτήθηκε γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ

Εξηγώντας γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ και όχι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία είπε «γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι μαγκιά - σε μια παλιά διαφήμιση, θυμάμαι τώρα, ήταν μια διαφήμιση πριν μπω εγώ στη νεολαία, θυμάμαι ήταν ένας ωραίος τύπος και το έλεγε ως σύνθημα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ "Το ΠΑΣΟΚ είναι μαγκιά", κάπως έτσι» και συνέχισε:

«Ο πρώτος λόγος είναι για να καμφθεί και να μπει φρένο στην τεράστια αλαζονεία του Μαξίμου που είχε το θράσος ο πρωθυπουργός να σας εκβιάσει κιόλας.

Δεύτερος λόγος. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμά του, με τις προοδευτικές του ιδέες, με τους νέους ανθρώπους, τα νέα του στελέχη, μπορεί να είναι αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τρίτος λόγος, πολύ σημαντικός, είναι τα ευρωπαϊκά. Το είπα και προηγουμένως. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στην κυρία φον ντερ Λάιεν. Δεν νομίζω ότι άρεσε η πολιτική της κυρίας φον ντερ Λάιεν στον ελληνικό λαό και στους ευρωπαϊκούς λαούς. Που φτάσαμε στο σημείο να μας περιφρονούν πολύ αδύναμα κράτη του κόσμου, διότι είχαμε μια αδύναμη ηγεσία και με αδύναμες πολιτικές επιλογές.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες που έχουν πραγματικά σταθεί ως πρωτοπόροι στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης αλληλεγγύης.

Και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σε μια πολιτική ομάδα που δεν παίζει κανέναν ρόλο γιατί είναι πολύ αδύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Και τόνισε: «Πιστεύω ότι αξίζει κι έχετε πολλούς λόγους αυτή τη φορά να στηρίξετε την παράταξή μας. Και σας δεσμεύομαι προσωπικά ότι με τον αγώνα μου, με τον αγώνα μας είναι στοίχημα γενιάς να αλλάξουμε την Ελλάδα και να ζήσετε πραγματικά μια καλύτερη ζωή, με περισσότερες ευκαιρίες, με περισσότερα όνειρα που θα πραγματοποιούνται, με μια Ελλάδα που θα μπορούμε να την χαρούμε εμείς οι Έλληνες. Και όχι μια Ελλάδα που θα την χαίρονται άλλοι για εμάς. Τη δική μας Ελλάδα. Στηρίξτε μας. Εμπιστευτείτε μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα απογοητεύσουμε καμία και κανέναν από εσάς και το επόμενο διάστημα αλλά τα επόμενα χρόνια».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα αλλά μάλλον δεν το διάβασε

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του πρωθυπουργού και της ΝΔ δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα όσο τη συνολική αδιαφορία της κυβέρνησης –και άρα και του Μεγάρου Μαξίμου– για την καθημερινότητά τους

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.