Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται το ελληνικό FBI για το «κυνήγι» της Greek Mafia

Η αποστολή, οι αρμοδιότητες και ο επικεφαλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανές αστυνομικών
To ελληνικό FBI για το «κυνήγι» της Greek Mafia και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος © ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI

To ελληνικό FBI για το «κυνήγι» της Greek Mafia - Οι αρμοδιότητες και ο επικεφαλής

Το σχέδιο για τη δημιουργία του «ελληνικού FBI» προχωρά με την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το σχετικό νομοσχέδιο να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», έτοιμο και να προγραμματίζεται προς ψήφιση στη Βουλή τον Μάιο.

Με τη σύσταση του «ελληνικού FBI», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φιλοδοξεί ότι θα επιτύχει την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. Εφόσον το νομοσχέδιο κατατεθεί προς ψήφιση τον Μάιο, η νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα είναι πιθανό να αναλάβει έργο το φθινόπωρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0qchyl58sg1)

Ελληνικό FBI: Οι αρμοδιότητες και ο επικεφαλής

Η νέα υπηρεσία θα έχει τίτλο Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), θα έχει έδρα στην Αττική, η αρμοδιότητά της θα εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και θα ελέγχεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αποστολή της είναι, όχι μόνο η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, αλλά και η διενέργεια ερευνών για «ξέπλυμα χρήματος».

Επιπλέον, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το «ελληνικό FBI» θα αναλαμβάνει την έρευνα και για εγκλήματα που δεν άπτονται της δράσης οργανωμένου εγκλήματος, αλλά «ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη ή είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ή απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία για την αποκάλυψη των δραστών», σύμφωνα με σχετικά έγγραφα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ