- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση
«Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους» είπε από στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία χρειάζεται μία συντριπτική αλλαγή - «Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους» είπε από στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή» Πάσχο Μανδραβέλη, για τις παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας και τα προβλήματα που καλείται η αστυνομία να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο, συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο Υπουργός.
Χρυσοχοΐδης: «Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση»
Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κλπ) και συμπλήρωσε ότι «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του Υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες.
»Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μία αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μία γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά που έχω περάσει από αυτό το Υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μία νέα τροχιά», εξήγησε.
Για το περιστατικό στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων σχολίασε: «Ήταν μία τραγική εξέλιξη μίας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».
Σε ερώτηση για την χρήση όπλων, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι χρειάζεται επανεξέταση. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού».
Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2 χιλιάδων καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται «στη πρώτη γραμμή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.