- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γεωργούλης: «Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την καταγγελία - Είμαι ελεύθερος να κατέβω στις Ευρωεκλογές»
«Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα MeToo που δε θα είχε τέλος», λέει ο ευρωβουλευτής
Αλέξης Γεωργούλης: Ο ευρωβουλευτής μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία σε βάρος του
Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα για την καταγγελία περί κακοποίησης, αλλά και την εκ νέου υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα».
Αλέξης Γεωργούλης: Μιλά πρώτη φορά για την καταγγελία σε βάρος του
«Ήταν πολύ περίεργο. Το έμαθα με έναν τρόπο πολύ περίεργο. Έμαθα ότι υπάρχει αίτημα άρσης ασυλίας μου, και ρώτησα γιατί. Σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα πως θα μπορούσε αυτό το πράγμα να είχε συμβεί», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης για τις καταγγελίες και πρόσθεσε: «Το περίεργο είναι ότι από την καταγγελία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο. Εγώ όπως είπα από τον πρώτη στιγμή, προώθησα την άρση ασυλίας μου αμέσως, μετά η εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν έτοιμη να με καλέσει. Δεν υπήρξε κάποια κλήση. Απ’ ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κάτι το οποίο επείγει. Είναι παγωμένο. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. δεν με έχουν καλέσει ακόμα, άρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, επομένως δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Γι’ αυτό είπα ότι δε θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ την κατάσταση… Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη, είμαι νομίζω νομικά και ηθικά ελεύθερος να κατέβω στις εκλογές».
Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής και ηθοποιός σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολη και λεπτή κατάσταση. Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά που λένε δημοσίως, δεν έχουν σχέση με την καταγγελία. Ο καθένας μίλησε σύμφωνα με το πως φαντάζεται μια κατάσταση. Ίσως να περίμεναν μια χιονοστιβάδα metoo που δε θα είχε τέλος. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μίλησαν αψηφώντας τη χιονοστιβάδα αυτή, γιατί όταν κάτι ξεκινάει, μεγαλώνει και μεγαλώνει και δε σταματά με τίποτα. Μίλησαν κάποια άτομα που με ξέρανε προσωπικά, άτομα που με ξέρανε από τον χώρο, και άτομα που με ξέρανε ως δημόσιο πρόσωπο, 23 χρόνια είμαι σε δημόσια έκθεση, θα μπορούσε κάποιος να έχει άποψη. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι κάποιοι μίλησαν χωρίς να τους παροτρύνει κάποιος, και χωρίς να έχουν δεύτερη σκέψη. Όταν κυκλοφορώ έξω, κάθε φορά θα έρθει κάποιος να μου πει, “σε πιστεύω, δε το φάγαμε”…».
Αλέξης Γεωργούλης: «Γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε για το αν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να πάρει κάποιον τηλέφωνο για να του ζητήσει τον λόγο για πράγματα που είχαν ειπωθεί, αλλά και για τους ανθρώπους που ενδεχομένως απομακρύνθηκαν. «Κοίταξα να κρατήσω απόσταση από όλα αυτά, και νομίζω ότι αυτή ήταν η πιο σωστή κίνηση, γιατί όταν πας να απαντήσεις σε ένα πρόσωπο που το ακούνε 15, γίνεται λαϊκό δικαστήριο και υπερισχύει αυτός που φωνάζει περισσότερο. Δεν πήγα να απομακρύνω ή να κρατήσω κόσμο από δίπλα μου… Αν είσαι μέσα στο δικό μου κύκλο και δεν θέλεις πια να είσαι, αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα. Δεν κρατάω κακία επειδή κάποιος γιατί πίστεψε κάτι και αντέδρασε ανάλογα. Είμαι πάντα ανοιχτός, έχω χτυπηθεί πολλές φορές -όχι με τέτοιο τρόπο- απλά φροντίζω να θυμάμαι πάντα ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με πλήξουν. Καλό είναι να είσαι ανοιχτός, αλλά να θυμάσαι ότι δεν είσαι και άτρωτος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.