Πολιτικη & Οικονομια

Φάμελλος σε Βορίδη: Εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζετε τους νόμους της

Με αφορμή την συζήτηση για τα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Αντιπαράθεση Βορίδη – Φάμελλου για το πόρισμα της εξεταστικής
] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τέμπη: Αντιπαράθεση Βορίδη – Φάμελλου ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση στην Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη με αφορμή την οποία, Μάκης Βορίδης και Σωκράτης Φάμελλος διασταύρωσαν «τα ξίφη τους».

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται από την μια πλευρά ως «διαπρύσιος κήρυκας επειδή η ΝΔ δεν αναγνωρίζει ποινικές ευθύνες» από την άλλη πλευρά όμως «δεν καταθέτετε πρόταση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής».

Ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στη ΝΔ τόνισε: «Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που δεν ψηφίζετε τους νόμους της».

Παίρνωντας την σκυτάλη, ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν κρίνει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες αλλά δεν καταθέτει πρόταση για προανακριτική Επιτροπή. «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα γιατί πρέπει να πείτε αδικήματα, να περιγράψετε, να κάνετε μια εξειδικευμένη ποινική συζήτηση και εσείς δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη της προτάσεως» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης, να μειωθεί το κοινωνικό αποτύπωμα αυτού του εγκλήματος, όπως είδαμε και τη Δευτέρα με την αποσιώπηση της παρέμβασης της κυρίας Καρυστιανού στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η εθνική τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει τη χώρα μας. Και το έγκλημα των Τεμπών μεγεθύνεται κάθε μέρα από την συντονισμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να συγκαλύψουν τις ευθύνες. Σχολίασε ότι «η σημερινή απουσία του κ. Μητσοτάκη, δεν αποτελεί απλά επιβεβαίωση της συγκάλυψης, αλλά προσβολή των θυμάτων του εγκλήματος και του καθολικού κοινωνικού αιτήματος για δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ