- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Φλωρίδης για Τέμπη: «Η Δικαιοσύνη επιτελεί υποδειγματικά το έργο που έχει αναλάβει για την τραγωδία»
Πότε θα είναι έτοιμη η αίθουσα για τη δίκη
Φλωρίδης - Τέμπη: Υποδειγματικό το έργο της Δικαιοσύνης - Πότε θα είναι έτοιμη η αίθουσα για τη δίκη
«Η Δικαιοσύνη επιτελεί, κατά τη δική μου άποψη υποδειγματικά το έργο που έχει αναλάβει για την τραγωδία των Τεμπών» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο Γιώργος Φλωρίδης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι η αίθουσα στην οποία θα εκδικαστεί η υπόθεση της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Φλωρίδης - Τέμπη: Υποδειγματικό το έργο της Δικαιοσύνης
«Η ανάκριση εκεί διεξάγεται χωρίς κανέναν περιορισμό και με όλες τις βοήθειες και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο δικαιϊκό μας σύστημα. Σχετικά λοιπόν, με αυτή την υπόθεση πολύ σωστά οι ελπίδες όλων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, διότι, η Δικαιοσύνη είναι ο μόνος θεσμός σε κάθε δημοκρατικό κράτος στο οποίο εναποθέτουν οι πολίτες τις ελπίδες τους ότι μια υπόθεση, όσο δύσκολη, όσο βαριά κι αν είναι, θα διερευνηθεί με τον τρόπο που πρέπει. Σε αυτό το φοβερό δυστύχημα λοιπόν, το οποίο τραυμάτισε τη χώρα μας, τον κόσμο και την ελληνική κοινωνία, το τραύμα αυτό-θα μείνει βέβαια ισόβια στους ανθρώπους που χάσανε τους συγγενείς τους», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε:
«Θέλω να θυμίσω ότι όταν ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το καλοκαίρι πέρσι υπήρξε ένα κατεπείγον αίτημα από τον ανακριτή. Να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσει να ακούσει τις συνομιλίες. Διότι, η νομοθεσία που είχαμε έως τότε δεν είχε λάβει τέτοια πρόνοια. Αφορούσε μόνο τη δυνατότητα να ακούγονται οι συνομιλίες στα αεροπορικά δυστυχήματα. Έτσι, πήγαμε κατεπείγουσα διάταξη το καλοκαίρι. Σε συνεννόηση πάντα και με την έγκριση του πρωθυπουργού και δόθηκε αυτή η δυνατότητα στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες και να προχωρήσει. Η ανάκριση όπως κατά το νόμο παρακολουθείται και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Νομίζω ότι δεν θα αφήσει κάποιο ερώτημα αναπάντητο ή κάποια πτυχή του θέματος».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης «η αίθουσα στη Λάρισα -με βάση τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας- θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Μαΐου, γιατί επαναλαμβάνω οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανέλαβαν τις διαδικασίες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει όλα τα χρήματα».
Φλωρίδης για ποινικό κώδικά: «Κόκκινο για σένα είναι πράσινο για έναν άλλον»
Σε ερώτηση σχετικά με τους κώδικες, τις ποινές αλλά και για τη φιλοσοφία τους, σημείωσε ότι δεν είναι να στείλουν τον κόσμο στη φυλακή, αλλά το πώς θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, ώστε ο καθένας που λειτουργεί εγκληματικά να ξέρει ότι θα έχει συνέπειες. «Να ξέρει, για παράδειγμα, ο άλλος ότι η διαφορά ανάμεσα στο τώρα και από την 1η Μαΐου και μετά είναι η εξής για να το πω χαρακτηριστικά: Εάν περάσεις κόκκινο, που σημαίνει πράσινο για έναν άλλον ο οποίος ανύποπτα και σεβόμενος τον νόμο περνάει με πράσινο, εσύ όμως το βλέπεις στο κόκκινο, έχει μεσολαβήσει και πορτοκαλί και παρ’ όλα αυτά το περνάς για τον τραυματιστείς βαριά ή τον σκοτώσεις τότε οι ποινές είναι κάθειρξη, δηλαδή θα πας μέσα ό,τι και να γίνει. Και έτσι, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, "Ξέρεις, έλα μωρέ και τι έγινε, πέρασα το κόκκινο". Κόκκινο για σένα είναι πράσινο για έναν άλλον. Όταν λοιπόν, προκαλείς βλάβη ή όταν αφήνεις τον άλλον ανάπηρο για όλη του τη ζωή ή όταν τον σκοτώσεις, εκεί για τα πράγματα δεν μπορεί να λέμε "Έλα μωρέ, τι έγινε…". Τι θα πει τι έγινε; Όταν έναν άνθρωπο τον έκανες ανάπηρο για όλη του τη ζωή και ένα νέο ή όταν τον σκότωσες. Λοιπόν, θέλει προσοχή. Και το κόκκινο δεν είναι κάτι που δεν το βλέπεις. Το βλέπεις και παρ’ όλα αυτά το βλέπεις και περνάς. Αυτά λοιπόν, πρέπει να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.