- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Γεωργούλης: «Θέλω να πάω σε μία δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή»
Όσα είπε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την καταγγελία
Ο Αλέξης Γεωργούλης για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές
Ο Αλέξης Γεωργούλης παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.
Γεωργούλης: Εκ νέου υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές;
Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στο ΤRT το μεσημέρι της Δευτέρας (11.3) και μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν προτάσεις. Οι Ευρωεκλογές είναι κάτι που για μένα θα σηματοδοτούσε μία νέα θητεία, θα ζητούσα από τον κόσμο να προσπαθήσω να παλέψω ξανά. Αυτή η σκέψη με εξιτάρει πάρα πολύ. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι κάτι πολύ εποικοδομητικό, γίνονται βήματα και πηγαίνουμε παρακάτω. Θα ήθελα να πάω σε μία δεύτερη θητεία. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ και με φέρνει στο 50-50 το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αν μπορεί να σταθεί η δική μου οπτική γωνία με βάση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα».
Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγγελίας που εκκρεμεί σε βάρος του, καθότι δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Δικαιοσύνη. Όμως, έκανε έναν μικρό απολογισμό για το έργο το οποίο έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο στον τομέα του Πολιτισμού. Ο παρουσιαστής της εκπομπής στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό έκανε μία αναφορά στην υπόθεση: «Κάποιος θα πει “Έχεις τον Γεωργούλη και δε τον ρωτά για όλη αυτή την ιστορία;” Και θα πω εγώ, ότι αν ο Αλέξης Γεωργούλης μπορούσε δεν θα το έλεγε απλώς, θα το βροντοφώναζε, αλλά δεν είναι στο δικό του χέρι να κάνει δηλώσεις».
Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την Ελένη Χρονοπούλου. Από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη έχει καταργηθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει μέσω των δικηγόρων του. Να σημειωθεί πως το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο αντιμετωπίζει μια ουδετερότητα, η οποία εκφράζεται με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους.
Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.