Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

«Λύσαμε μια ιστορική εκκρεμότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιερρακάκης - Μη Κρατικά AEI : Ιστορικό το νομοσχέδιο
Πιερρακάκης - Μη Κρατικά AEI : Ιστορικό το νομοσχέδιο © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πιερρακάκης για τα Μη Κρατικά AEI : Ιστορικό το νομοσχέδιο - Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε, είπε ο Υπουργός Παιδείας

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το «ιστορικό» νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή την Παρασκευή (8.03) μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα και η Κούβα, ήταν τα μοναδικά κράτη που δεν επιτρεπόταν η ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και τόνισε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ σύντομα θα υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czqp09tnaboh)

Η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων στο επίκεντρο, λέει ο Πιερρακάκης

«Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων που περιείχε το νομοσχέδιο αφορά την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα αυξάνεται η χρηματοδότηση τους και διπλασιάζονται οι ποιητικές εστίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο Υπουργός Παιδείας, επεσήμανε αναφερόμενος στο θέμα της βίας ανηλίκων και την έξαρση της και στα σχολεία, ότι επίκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμηση της.

Αναφερόμενος ακόμη στα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είπε ότι η Αστυνομία δεν μένει πλέον απλός παρατηρητής και επεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Ο Πιερρακάκης για τα Όσκαρ

Ο κ Πιερακάκης με την ευκαιρία της απονομής των Όσκαρ και της μεγάλης επιτυχίας του Γιώργου Λάνθιμου με το «Poor Things», που κατέκτησε 4 Όσκαρ, αποκάλυψε ότι στα μαθητικά του χρόνια έγραφε ως κριτικός κινηματογράφου.

«Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ, αν και απέναντι του είχε μιας από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, το “Οπενχάιμερ”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ