Πολιτικη & Οικονομια

Η Αλέκα Παπαρήγα στηρίζει τον Koυτσούμπα για το «Sugar Daddies»

Eπιμένουν τα στελέχη του ΚΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kουτσούμπας: Η Αλέκα Παπαρήγα στηρίζει τον προκάτοχο της για το «Sugar Daddies»
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δημήτρης Kουτσούμπας: Η Αλέκα Παπαρήγα στηρίζει τον προκάτοχό της για το «Sugar Daddies»

Στήριξη στα λεγόμενα του Δημήτρη Κουτσούμπα για τους «sugar daddies» προσέφερε η προκάτοχος του στο ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία παρενέβη μετά από σχετικό σχόλιο της Ζέτας Μακρή.

«Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο», ανέφερε η Ζέτα Μακρή.

Στη δήλωσή της, η κυρία Παπαρήγα απαντά στην κυρία Μακρή και επί της ουσίας στηρίζει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, οι δηλώσεις του οποίου έχουν προκαλέσει σάλο, επιμένοντας ότι το ΚΚΕ «έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες».

«Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους», τόνισε η κυρία Παπαρήγα για να καταλήξει: «Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!»

Αναλυτικά η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες. Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!».

Νίκος Σοφιανός: Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης

Το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας στον ΑΝΤ1 -και πριν ο κ. Κουτσούμπας απαντήσει επί του θέματος στη Βουλή- είπε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...» αναφερόμενος στην εκπόρνευση. Επιτέθηκε δε κατά του καπιταλισμού λέγοντας πως αυτός είναι που στρέφει φοιτητές και φοιτήτριες σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας πως βάσει έρευνας του 2021 στη Σουηδία, το 33% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών οδηγείται σε τέτοιου είδους πλατφόρμες. «Η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό», τόνισε.

Η δήλωση Κουτσούμπα για φοιτήτριες και sugar daddies

Χθες λοιπόν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση προχώρησε μεταξύ άλλων και μια απαράδεκτη δήλωση που προκαλεί αντιδράσεις.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων «[…] για το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ