- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ με δεύτερους τους...αναποφάσιστους
Με αυξητική τάση η κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων που το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
ΝΔ: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο κόμμα οι αναποφάσιστο
Πρώτο κόμμα με 27% - και με διαφορά 15,5 μονάδων - παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του καναλιού ALPHA.
Πιο αναλυτικά, με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση και στο 10,5%.
Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Σημαντικό εύρημα ωστόσο είναι ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι που από το 16%, ανεβαίνουν στο 17,8%.
Τι επηρεάζει την ψήφο ευρωεκλογών
Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις ευρωεκλογές απαντά το 42%. Πολύ απαντά το 30%, λίγο το 21%. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, θα επηρεάσουν πολύ την επιλογή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, απαντά το 37%, λίγο απαντά το 29% και καθόλου το 27%. Τέλος, το ν/σ για τα μη κρατική ΑΕΙ δεν θα επηρεάσει καθόλου την ψήφο στις ευρωεκλογές, απαντά το 32%. Πολύ λέει το 39%, λίγο το 20%.
Δημόσκοπη Alco: Ίδια η εικόνα από το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Το ίδιο άσχημη παρουσιάζεται η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το 37% του συνόλου των ερωτηθέντων. Χειρότερη απαντά το 22%, το ίδιο καλή λέει το 16%, καλύτερη, απαντά μόλις το 7% ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Σε όσους εκδηλώνουν πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 55% απαντά ότι η εικόνα Κασσελάκη παραμένει το ίδιο καλή, το 29% απαντά καλύτερη, το 5% απαντά το ίδιο κακή και το 2% χειρότερη. Δεν απαντά το 9%.
Δημοσκόπηση: Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη
Το 77% βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφηκε πολύ χαμηλά, στο 27%. Επίσης, σε ποσοστό 77% οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα φονικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, το 38% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τα Τέμπη. Το 29% απαντά ότι την εμπιστεύεται λίγο, το 22% «αρκετά» και μόλις το 5% «πολύ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.