- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε το νέο think tank ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
Ποιοι είναι οι έξι επιστήμονες
ΣΥΡΙΖΑ: Το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Ποιοι είναι οι έξι επιστήμονες
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τα πρόσωπα που συγκροτούν το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τους επιστήμονες που θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ανάρτησή του στο Instagram και σημείωσε ότι «για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης. Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι - Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα - ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Το think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
- Ειρήνη Λεριού, επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας με έρευνες πάνω στην παιδική φτώχεια, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά «ISCI» και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Κοινωνίας CIC.
- Παναγιώτης Πεντάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.
- Ιφιγένεια Μουμτζή: Απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.
- Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.
- Δημήτρης Ζιούβας:Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου "Κέντρο Ποινικών Επιστημών" του Παντείου Πανεπιστημίου.
- Αντώνιος Μπασούκος: Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Στο 13,4% το μισθολογικό χάσμα το 2022 και το 2024, στο 13,6% το 2023 – Πρωτιά στην Ενημέρωση και Επικοινωνία
Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις – Υπεγράφη η σύμβαση αεροναυτιλίας
Ενιαίο μήνυμα μνήμης και κυριαρχίας για τα Ίμια – «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
Γιατί η εξήγηση περί τρολαρίσματος είναι πιο πειστική
Ο υπουργός Άμυνας για Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Σαχέλ στην παρουσίαση βιβλίου στο Σαρόγλειο Μέγαρο
«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.