- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχελογιαννάκης: «Με γελοιοποίησαν στα κανάλια για την απεργία πείνας - Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ»
«Θα κατέβω στις επόμενες εκλογές με άλλο κόμμα», είπε ο πρώην βουλευτής
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για την απεργία πείνας στο Σύνταγμα και το πολιτικό του μέλλον
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Κρήτη TV, εξηγώντας γιατί ζήτησε τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με άλλο κόμμα.
Ο πρώην βουλευτής θέλησε να κάνει αυτοκριτική για τα χρόνια που βρισκόταν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και την απεργία πείνας που είχε κάνει στο Σύνταγμα. «Η υπερέκθεσή μου μου κόστισε στα ΜΜΕ της Αθήνας. Κέρδιζα αρνητική δημοσιότητα. Λάθος μου. Όπως λάθος μου η απεργία πείνας στο Σύνταγμα. Το πίστευα αυτό που έκανα και θα σας εξομολογηθώ ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη χώρα υποδοχής και πίστευα ότι θα έπρεπε να παίρνουν όλοι άσυλο για να φεύγουν. Είχα ενεργοποιηθεί γατί έβλεπα στον Πειραιά και στα νησιά να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι και λέω, να η ευκαιρία να λυθεί το άσυλο. Έτσι ξεκίνησα την απεργία πείνας. Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάλαβα εκ των υστέρων. Τα κανάλια με γελοιοποίησαν. Έχω πάντα μια τσάντα στο σακάκι μου με φάρμακα όλων των ειδών, από το 1988 που είμαι γιατρός, για έκτακτη ανάγκη που κάποιος το χρειαστεί. Μάλιστα, σε μια πρωινή εκπομπή ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έπαθε υπερτασική κρίση στην ώρα της εκπομπής και ήμουν εκεί και του έδωσα φάρμακα.
» Στην απεργία πείνας ο διπλανός μου μού ζήτησε ένα χάπι για την πίεση και ένα ντεπόν. Εκείνη την ώρα που έβγαζα την τσάντα με πιάνει η κάμερα του "ANT1". Και η κ. Ακρίτα το άρχισε λέγοντας "να μασουλίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης". Και αυτό με κυνηγάει. Και τώρα που ζήτησα τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ διάβασα 51 σχόλια "πώς να αδυνατίσετε με τη δίαιτα Μιχελογιαννάκη". Μου στοίχισε και πολιτικά και ψυχολογικά. Πρωτοσέλιδα, γελοιογραφίες ότι μασούλιζε ο Μιχελογιαννάκης και ακόμη με καταδιώκουν με αυτό στα sites… Μου στοίχισε το ίδιο πολιτικά και ψυχολογικά. Με έκαναν γραφικό», τόνισε ο κ. Μιχελογιαννάκης, λέγοντας ότι δε μετανιώνει τις δηλώσεις του για την Εκκλησία.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης: «Θα πολιτευτώ στις επόμενες εκλογές - Περιμένω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών»
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μιχελογιαννάκης απάντησε στα μελλοντικά του σχέδια για επάνοδο στη Βουλή και με ποιο κόμμα θα μπορούσε αυτή να γίνει: «Θα ασχοληθώ με την πολιτική μελλοντικά και θα χαρώ ιδιαίτερα αν ο κόσμος μου ζητήσει την επόμενη τετραετία να παλέψω για μια βουλευτική θέση με ένα κόμμα αριστερότερο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως για να αποφασίσω περιμένω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και θα έχει δείξει ποια τάση θα είναι φιλολαϊκή. Μπορεί να είναι η Νέα Αριστερά ή η Πλεύση Ελευθερίας ή κάποιο νέο κόμμα. Περιμένουμε εξελίξεις για νέο κόμμα, αλλά να είναι φιλολαϊκό. Από την Κεντροαριστερά και πιο αριστερά. Η συμβατική σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, έχει στοιχεία νεοφιλελευθερισμού. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει νεοφιλελευθερισμό. Συνεπώς δεν μπορώ να πάω εκεί. Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δε θα πάω, μόνο αν υπάρξουν αλλαγές. Νιώθω πιο κοντά με τον Ξανθό και τον Σταθάκη, που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι».
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ο Πολάκης, ότι έχει πρόβλημα με τα ομόφυλα, το λέω ευθέως. Κι εγώ έχω. Για τον γάμο θα το στήριζα, αλλά είμαι κάθετος στην τεκνοθεσία. Καλά έκανε ο Πολάκης και διαφοροποιήθηκε. Αν δει κάποιος τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, σε πολλά σημεία είμαι σύμφωνος με αυτή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.