- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Άρνηση της Σχολής Ναυπηγών για ηλεκτρονικές εξετάσεις
Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Άρνηση της Σχολής Ναυπηγών για ηλεκτρονικές εξετάσεις - Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος
Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε πως δεν θα διεξάγει «ηλεκτρονικές» εξετάσεις όσο συνεχίζεται η κατάληψη της. Αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν είναι πιθανόν η εξεταστική περίοδος να χαθεί.
Όπως αναφέρεται στην σημερινή απόφαση της Σχολής:
- Σε περίπτωση άμεσης λήξης των κινητοποιήσεων έχει προετοιμαστεί από την Σχολή σχέδιο συμπτυγμένου προγράμματος εξετάσεων διάρκειας από 31/1/2024-16/2/2024, το οποίο θα μπορούσε εκτάκτως να εφαρμοστεί, κατόπιν εγκρίσεως από το ΕΜΠ
- Σε ότι αφορά την διενέργεια εξετάσεων με μεθόδους εξ αποστάσεως τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και συμφώνησαν όλοι οι διδάσκοντες της Σχολής ότι υπό τις συνθήκες συνέχισης των κινητοποιήσεων δεν καθίσταται εφικτή η διασφάλιση του αδιάβλητου και της αξιοπιστίας της διαδικασίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων
- Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες για την αναπλήρωση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου, με φυσική παρουσία και σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων
Αν και η Σχολή αρνείται να προχωρήσει στη διεξαγωγή «ηλεκτρονικών» εξετάσεων, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχουν ταχθεί υπέρ. Η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ ανέφερε σε σχετική απόφαση της μετά από έκτακτη συνεδρίαση παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι «προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».
Το Τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών αδυνατεί να διεξαγάγει εξετάσεις εξ αποστάσεως
Ταυτόχρονα και η Συνέλευση του Τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών της Τρίτης ανακοίνωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας αυτού, δηλώνει ότι αδυνατεί να διεξαγάγει με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως».
«Συγκεκριμένα δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εξ αποστάσεως εξετάσεις υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δια τους παρακάτω δύο λόγους: Οι παρούσες συνθήκες δεν εξασφαλίζουν έλλειψη διαβλητότητας σε υψηλό βαθμό και δεν μπορούν να συντονιστούν οι εξετάσεις χωρίς την φυσική παρουσία των μελών ΔΕΠ στο τμήμα Χημείας. Τα τεχνικά ατομικά μέσα (π.χ. μικρής ταχύτητας οικιακό διαδίκτυο) που διαθέτουν δεν είναι επαρκή για την ομαλή διεξαγωγή των εξ αποστάσεων εξετάσεων» αναφέρουν τα μέλη του τμήματος.
Σε ποιες Σχολές συνεχίζονται οι καταλήψεις - Ποιες έληξαν
Αρκετές Σχολές συνεχίζουν να πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, κατά τις οποίες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν συνεδριάσει η Φιλοσοφική και η Ιατρική του ΕΚΠΑ, το ΟΠΑ και το Πάντειο, όπου αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι καταλήψεις μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει νέο συλλαλητήριο.
Στο μεταξύ έληξε χθες Δευτέρα η κατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και του τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πάτρας. Στην περίπτωση της πρώτης, η ηγεσία της Σχολής είχε ήδη αποκλείσει την πιθανότητα «ηλεκτρονικών» εξετάσεων αναφέροντας ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο με φυσική παρουσία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.