- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομόφυλα ζευγάρια: Σε δημόσια διαβούλευση έως 31 Ιανουαρίου - Η στάση Βορίδη
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στις 12 με 13 Φεβρουαρίου
Ομόφυλα ζευγάρια: Έως 31 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο – Η στάση Βορίδη
Τον δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης πήρε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το υπουργικό συμβούλιο.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό συνοδευτικό κείμενο, «το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη το γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στο γάμο και η νομική προστασία οικογενειών. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν».
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η νέα ρύθμιση δίνει δικαιώματα σε κάποιους, χωρίς να αφαιρεί κανένα από τους πολλούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο εκφράζει επιλογές της Πολιτείας, όχι θεολογικές πεποιθήσεις.
Η στάση Βορίδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Τη στάση της αποχής επέλεξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
«Εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο, δηλαδή πρόσβαση στο θεσμό του πολιτικού γάμου για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
«Υπάρχει μία πραγματικότητα κοινωνική η οποία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αρρύθμιστη και αυτή η έλλειψη ρύθμισης δημιουργεί αδικίες, ανισότητες, αδιέξοδα νομικά, αλλά πολλές φορές και πραγματικά και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί νομοθετικά», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση για μία εβδομάδα και θα ψηφιστεί στις 12 με 13 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ertnews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.