- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι δήθεν υπερασπιστές της δημόσιας εκπαίδευσης αγωνίζονται υπέρ της ιδιωτικής
Δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η ίδρυση πανεπιστημίων απαλλαγμένων από την παρουσία τους αλλά και να επιβεβαιώσουν την ανάγκη για ακόμα περισσότερα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια
Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας και αυτούς που αντιτίθενται στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Αν δεν ήταν γνωστή η περιορισμένη αντιληπτική τους ικανότητα, θα ήμουν σίγουρος ότι οι συμπολίτες που καταλαμβάνουν πανεπιστημιακές και σχολικές αίθουσες είναι στην πραγματικότητα πληρωμένοι από άλλους συμπολίτες που θέλουν να ιδρύσουν μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και προσπαθούν να κάνουν ζημιά στον ανταγωνισμό. Κανείς και ποτέ δεν έχει δυσφημίσει τη δημόσια εκπαίδευση και κανείς ποτέ δεν έχει προσφέρει τόσο ισχυρά επιχειρήματα σε κάθε υπέρμαχο της κατάργησης του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο οι «αγωνιστές» καταληψίες. Και το πιο αξιοθαύμαστο είναι πως όλα αυτά οι κατά φαντασίαν αγωνιστές τα κάνουν πιστεύοντας ότι υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση.
Οργανώνοντας κινητοποιήσεις και καταλήψεις οι κατά φαντασίαν καταπιεσμένοι, που συλλαβιστά παπαγαλίζουν συνθήματα που τους υπαγορεύουν οι καθοδηγητές τους, αγωνίζονται νύχτα και μέρα προκειμένου να απαξιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είτε καταστρέφοντας, είτε καταλαμβάνοντας, είτε τραμπουκίζοντας, φροντίζουν με ξεχωριστή συνέπεια να δείξουν το πόσο απαραίτητη είναι η ίδρυση πανεπιστημίων απαλλαγμένων από την παρουσία τους, αλλά και να επιβεβαιώσουν την ανάγκη για ακόμα περισσότερα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια.
Γιατί προφανώς ο αγώνας τους δεν περιορίζεται στη δυσφήμιση των πανεπιστημίων. Είναι πολλά τα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια που χρωστούν πολλά στους μπάχαλους καταληψίες. Είναι πολλά τα ιδιωτικά σχολεία που δεν θα υπήρχαν καν αν τα δημόσια μπορούσαν να λειτουργούν χωρίς την καταστροφική παρουσία των «αγωνιστών» που, όπως όλοι οι φανατικοί, με συνέπεια καταστρέφουν ό,τι ισχυρίζονται πως υπερασπίζονται.
Μιλάμε για ανθρώπους που είναι ίδιοι (για μερικούς αυτό ισχύει και στην κυριολεξία) με τους χουλιγκάνους των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι ίδιοι λένε ότι λατρεύουν τις ομάδες τους και νομίζουν ότι τους προσφέρουν, ενώ το μόνο που καταφέρνουν είναι να διώχνουν κόσμο από το γήπεδο και να φορτώνουν την τάχα αγαπημένη τους ομάδα τιμωρίες. Οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι υπερασπιστές ενώ στην πραγματικότητα είναι μια αρρώστια που εισβάλει και καταστρέφει τον οργανισμό τον οποίο τάχα υπερασπίζονται. Οι ιδεοληπτικοί, ως φανατικοί κι αυτοί, δεν έχουν καμία διαφορά.
Νομίζω ότι το πρώτο μη κρατικό ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα πρέπει να αφιερώσει σε όλους αυτούς τους συμπολίτες τουλάχιστον μια αίθουσα προκειμένου να τιμήσει έναν αγώνα που χωρίς αυτόν η μη κρατική ή ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ήταν πιθανότατα μια πολυτέλεια που θα αφορούσε ελάχιστους. Μια αίθουσα «Κνιτών» ή μια αίθουσα «Κουκουλοφόρων» είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για αυτούς τους άοκνους μαχητές που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Και μπράβο τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.