Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Αλλαγή στάσης και ενστάσεις στην ενημέρωση των «γαλάζιων» στελεχών
Όσα έγιναν στην Πειραιώς
Νομοσχέδιο - Ομόφυλα ζευγάρια: Τι έγινε στην ενημέρωση της ΝΔ - Αλλαγή στάσης και ενστάσεις
Αλλαγή στάσης, αλλά και ενστάσεις καταγράφηκαν στη διήμερη ενημέρωση της Πειραιώς για το νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Φεβρουάριο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 60 μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ την Τρίτη (16.1).
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το κλίμα ήταν ήπιο, με βουλευτές να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και άλλους να τοποθετούνται υπέρ του νομοσχεδίου. Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε μία μεγάλη συζήτηση, ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επεσήμανε ότι είναι μία διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου, επικοινωνίας, «γιατί είναι ένα από τα στοιχεία που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη παράταξη σε πολύ δύσκολα χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στους πολίτες, ακούει τους πολίτες και πυλώνας όλης αυτής της πορείας είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέσα από κάθε τέτοια διαδικασία για οποιοδήποτε θέμα προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί».
Γάμος ομοφύλων: Αλλαγή στάσης για το νομοσχέδιο μετά την ενημέρωση στην Πειραιώς
«Ξέρετε ότι ήμουν από εκείνους που είχα εκφράσει προβληματισμούς. Άκουσα τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και οι όροι γονέας ένας και γονέας δύο με έπεισαν και θα υπερψηφίσω το νόμο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
Με τη σειρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία επιχείρηση πειθούς. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως τους λέει η συνείδησή τους και θα τα δούμε όλα στη Βουλή».
Όπως αναφέρει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «ο μεγάλος διανοητής Στέλιος Ράμφος έχει γράψει σε μια καίρια παρέμβασή του: ‘πιστεύω ότι το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει σε μια οικογένεια με πρότυπο τον πατέρα και τη μητέρα’. Αυτό το δικαίωμα θα υπερασπιστώ και με την ψήφο μου, πιστεύω. Από κει και πέρα όμως, εγώ θα στηρίξω το νομοσχέδιο που έχει έρθει».
Ο Γιώργος Σταμάτης είπε «για εμάς που μπήκαμε στην πολιτική για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αόρατων πολιτών, αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά τους πολίτες. Θα τους κάνει ορατούς. Μπορεί να αποκαταστήσει μια αδικία χρόνων, ερχόμαστε να αναγνωρίσουμε οικογένειες που ήδη υπάρχουν».
Ενστάσεις Πλεύρη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης ενημέρωσης στην Πειραιώς, τις ενστάσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είχε διάλογο με τον Άκη Σκέρτσο. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε στον κ. Σκέρτσο ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση. Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι «μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας».
Διαβάστε περισσότερα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι woke ακτιβιστές για να ορίσουν τις «ταυτότητες» και να αναλύσουν τις μορφές καταπίεσης
«Να αφήσουμε την Τροχαία να κάνει τη δουλειά της»
Οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Eπέμεινε στην πρότασή του να υπάρξει σαφές ψήφισμα στο Συνέδριο κατά της συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Action24
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι έως τα Θεοφάνια θα υπάρξει κατανόηση
Με αφορμή δηλώσεις τους για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και άλλα διεθνή δικαστήρια
Η πρόσβαση θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου
Ο υπουργός Υγείας στα εγκαίνια του νέου τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
Οι ψηφισθέντες νόμοι έχουν μειωθεί κατά 6,1% σε σχέση με το 2023
Κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά με την εξέλιξη του πολιτισμού...
Οι πέντε τρόποι πληρωμής
Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα ολοκληρωθεί ως έχει
Το οικονομικό τοπίο στο οποίο θα κινηθούν Ελλάδα και Ευρώπη το 2026 και τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Η συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής
«Ο ειλικρινής διάλογος –και μόνο αυτός- θα φέρει τις λύσεις».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.