- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Αυλαία στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Στόχος είναι να δοθούν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Β΄γύρος ενημέρωσης στη ΝΔ - Στόχος είναι να δοθούν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος ενημέρωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να καμφθούν ενστάσεις, διαφωνίες και προβληματισμοί. Μετά το πέρας του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι τελικά θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Το κλίμα που εκπέμπεται από τα γραφεία της ΝΔ είναι ενωτικό, καθώς στόχος και της σημερινής ενημέρωσης είναι να απαντηθούν και να υπάρχουν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ.
Φωτογραφίες: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Άδωνις Γεωργιάδης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έλαβαν απαντήσεις όσοι προβληματίζονταν
Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει φέρει «αναταράξεις»μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο υπουργός τόνισε ότι η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το εν λόγω νομοσχέδιο είχε αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις». Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο που δεν πηγαίνει ο αρμόδιος υπουργός στην Πειραιώς και δεν συναντά όλους βουλευτές για να κάνει ενημέρωση για το νομοσχέδιο που φέρνει» είπε ενώ εξήγησε για τις απουσίες από την ενημέρωση ότι «δεν είναι τόσο οργανωμένη λόγω των αντιδράσεων».
«Θα αποδείξουμε στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Πυρά» κατά του ΠΑΣΟΚ
«Ακούω το επιχείρημα κάποιου που λέει “δεν θέλω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να μεγαλώνουν ένα παιδί”. Το ακούω ως επιχείρημα, δεν το δέχομαι, το θεωρώ λάθος επιχείρημα. Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Ε
ίναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».
Για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αποφάσισα αμέσως τη ψήφιση του νομοσχεδίου
«Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θέλω να δω αν θα έχει μέσα την παρένθετη μητέρα.Δεν θέλω να δω τη γυναίκα να γίνεται μία μηχανή αναπαραγωγής. Δεν μου αρέσει αυτό. Όμως ως προς τα παιδιά που γίνεται μεγάλη φασαρία, πιστεύω ότι ο νόμος που τώρα προτείνεται, βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή παρούσα θέση τους. Σήμερα μπορεί ένας άνδρας μόνος ή μια γυναίκα μόνη να υιοθετήσει ένα παιδί.Ο έλεγχος υιοθεσίας θα γίνει στο ένα πρόσωπο που πάει να το υιοθετήσει, ενώ μετά την ψήφιση του γάμου ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι και στους δύο γονείς».
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.