Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι είναι στο «μπλοκ» του όχι στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Εσωκομματικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργό στην ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι είναι στο «μπλοκ» του όχι στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών
Ποιοι είναι στο «μπλοκ» του όχι στη Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο περί γάμου ομόφυλων ζευγαριών © (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Γάμος ομόφυλων - Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργό στην ΕΡΤ

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και την αντίδραση της αντιπολίτευσης, έντονες υπήρξαν και οι αντιδράσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν γνωστό πως δε συμφωνούν και δε θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycqawro9a69)

Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: Ο λαός ψηφίζει και οι βουλευτές απέχουν;

«Θα λέμε  στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα στους βουλευτές να απέχουν;», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποχής από τους βουλευτές της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», πρόσθεσε, φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο. «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και θα λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycx7jqyjx9d)

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Κατά του νομοσχεδίου ο Κώστας Γκιουλέκας

Την πρόθεσή του να μην ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε το πρωί της Παρασκευής (12/1) ο Κώστας Γκιουλέκας.

«Η δική μου πρόθεση είναι να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως η στάση του είναι αρνητική γιατί έχει σοβαρότατες επιφυλάξεις και διαφωνίες. Μάλιστα ανέφερε πως έχει ήδη κάνει γνωστές τις απόψεις επί του θέματος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycip6kaism1)

«Δε θα ψηφίσω επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον γάμο όμοφυλων ζευγαριών» είπε ο Νότης Μηταράκης

«Διαφωνώ επί της αρχής, άρα δεν μπορώ να το ψηφίσω επί της αρχής», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής (12.01.24).

«Από’ κει και πέρα ο πρωθυπουργός έκανε πολλές βελτιώσεις για αυτούς που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι παρά τις όποιες αντιδράσεις, τελικά θα το ψηφίσουν. Η δική μου διαφωνία έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, θεωρώ ότι είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και συντήρηση του έτους, όπως λέει το άρθρο 24 του Συντάγματος», ανέφερε.

«Διαφωνώ όταν ερχόμαστε και ορίζουμε ότι είναι το ίδιο ως άποψη γάμου είτε είσαι ετερόφυλος είτε είσαι ομόφυλος». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, αλλά ο γάμος είναι ένας θεσμός που αφορά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας με σκοπό την τεκνοποίηση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxs78h59j64x)

Αντίθετος με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων και ο Κώστας Καραγκούνης

Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται ο υπουργός της Κώστας Καραγκούνης. «Είμαι αντίθετος στην βασική πρόβλεψη του νόμου δηλαδή, την ισότητα στο γάμο, πράγμα το οποίο συμπαρασύρει συνολικά την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης.

«Άκουσα θετικά το γεγονός ότι θα υπάρξει χρόνος για να συζητήσουμε το πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα, για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τις αντιρρήσεις μας, τις ενστάσεις μας και να το συζητήσουμε περαιτέρω. Κρατώ επίσης θετικό ότι ο πρωθυπουργός δεν βάζει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας διότι καταλαβαίνει ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι ένα ζήτημα συνείδησης πάνω από όλα για τον κάθε βουλευτή οπότε μπορούμε όλοι οι συνάδελφοι να τοποθετηθούμε αναλόγως» επεσήμανε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyahspf2he0h)

Ευριπίδης Στυλιανίδης για γάμο ομόφυλων: «Δεν θα απέχω, θα καταψηφίσω»

«Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω». Με αυτή τη φράση ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε την στάση που θα κρατήσει όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν μπορώ να δεχθώ τον γάμο ομόφυλων» ανέφερε ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας

Την διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας με την ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τις προωθούμενες διατάξεις.

«Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Είναι θέμα συνείδησης, δεν μπορώ να δεχθώ τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY