Πολιτικη & Οικονομια

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Οι ομάδες Street Work θα μοιράζουν στους δρόμους ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμος Αθηναίων: Σε ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών
Δήμος Αθηναίων: Σε ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών © ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Δήμος Αθηναίων: Ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας, με σκοπό την προστασία των ευάλωτων πολιτών, ενόψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ενεργοποιεί από σήμερα, Τετάρτη 10/01/24 τις υπηρεσίες του μέχρι τις 23:00 μ.μ., ώστε κανένας πολίτης να μην μείνει μόνος και απροστάτευτος.

Άστεγος στο κέντρο της Αθήνας
© ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Οι ομάδες Street Work θα επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. Θα βοηθούν, επίσης, όσους συμπολίτες μας δυσκολεύονται, να μεταφερθούν και να βρουν στέγαση και ζεστασιά στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων που λειτουργεί για τη διαμονή, σίτιση και εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Δήμος Αθηναίων: Σε αυξημένη ετοιμότητα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών

Ειδικότερα, οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (210- 5246515/6 εσωτ.0).

Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515/6 εσωτ.0) θα λειτουργεί μέχρι τις 23.00 μ.μ. και θα δέχεται αναφορές από πολίτες για τα σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια.

Αν συναντήσετε κάποιον συμπολίτη μας, ο οποίος ζει στον δρόμο, μπορείτε να αναφέρετε στον παραπάνω τηλεφωνικό αριθμό το σημείο που τον εντοπίσατε, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις ομάδες Street Work να παρέμβουν, ώστε να προστατευτεί από την κακοκαιρία.

Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από το Meteo

Στα «λευκά» θα παραμέινουν αρκετές πόλεις της χώρας και την Τετάρτη καθώς αναμένεται να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyayphrvtz4x)

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ενδέχεται να είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από -2 έως τους 8 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με παροδικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα δυτικά τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα στη Θράκη, στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, που τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.). Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ