Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Βελόπουλος

«Η άγνοιά του δεν είναι δικαιολογία»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Βελόπουλος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την αντιπολιτευτική στάση του Στέφανου Κασσελάκη όσο συρρικνώνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Όπως φαίνεται ακόμα και ο γοητευτικός Στέφανος κατάλαβε ότι η εμπνευσμένη του ηγεσία, παρότι εξαιρετικά διασκεδαστική, δεν συγκινεί τους ψηφοφόρους των όμορων κομμάτων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ηγέτης της Τζάκρη δεν είναι (εκλογικά μιλώντας) ιδιατέρως γοητευτικός και οι προσδοκώμενες ψήφοι από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή από ψηφοφόρους αριστερά του κέντρου δεν έρχονται. Αντιθέτως τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος συρρικνώνονται και γενικώς στο κόμμα τα πράγματα εκλογικώς πάνε τόσο άσχημα όσο καλά πάνε κωμικώς.

Ως έμπορος που προσπαθεί να βρει πελατεία για το αδιάθετο εμπόρευμά του, να ξεστοκάρει δηλαδή, το πουλέν του Πολάκη αποφάσισε να ψαχτεί και με άλλα παζάρια. Πήρε το καλάμι του και πάει να ψαρέψει σε άλλες λιμνούλες και πιο συγκεκριμένα στις λιμνούλες της λούμπεν δεξιάς και της ακροδεξιάς (αν διαβάζει ο ίδιος του διευκρινίζω ότι δεν αποκαλώ κάποιους «ψάρια»*).

Έτσι: α) με μπόλικη φαντασία (και γνωρίζοντας ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν είναι και το πιο ευφυές κοινό του κόσμου) επιτέθηκε στον Άδωνι τον Γεωργιάδη για μια δήθεν συμφωνία που δήθεν υπέγραψε με τον υπουργό επικρατείας του Πακιστάν για εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανούς εργάτες που υποτίθεται θα έρθουν στην Ελλάδα β) αφού διαψεύστηκε ξαναεπιτέθηκε στον Γεωργιάδη επειδή είπε ότι προτίθεται να κάνει συμφωνίες με διάφορες χώρες του κόσμου για εργατικό δυναμικό και γ) επιτέθηκε στον Άγγελο τον Συριγό εξαιτίας των όσων είπε για τη συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγοντας την ρητορική της λούμπεν δεξιάς και της ακροδεξιάς και στη συνέχεια ανέβασε βίντεο με τις δηλώσεις του Συρίγου μονταρισμένες έτσι ώστε να χάνεται το πραγματικό τους νόημα. Κι επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μεγάλος κωμικός υποστήριξε ότι οι αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου κάποιου πράγματος που δεν είναι ο πολίτης και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγιναν προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από το μείζον θέμα των δηλώσεων Συρίγου με τις οποίες, σύμφωνα και με τον Στέφανο, προετοιμάζεται το έδαφος για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα στις οποίες «η πατριωτική αριστερά θα είναι απέναντι», υποθέτω μαζί με τον Βελόπουλο, τον Νατσιό και τον Κασσιδιάρη.  

Σε αντίθεση βέβαια με τους πονηρούς πατριδοκάπηλους της λούμπεν δεξιάς και της ακροδεξιάς που απλώς λένε ψέματα ο αδαής Στέφανος μάλλον δεν ξέρει ότι η συνθήκη της Λωζάνης είναι κάπως δύσκολο να αναθεωρηθεί ακόμα κι αν το ήθελαν Ελλάδα και Τουρκία αφού δεν είναι μια διμερής συνθήκη αλλά μια συνθήκη την οποία εκτός από τις δύο χώρες συνυπέγραψαν οι Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία, χώρες οι οποίες θα πρέπει να συμφωνήσουν και για οποιαδήποτε αναθεώρησή της. 

Φυσικά η άγνοιά του δεν είναι δικαιολογία πολύ περισσότερο όταν αυτή χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την απολύτως εμπορική αντίληψη που φανερά έχει για την πολιτική και η οποία τον κάνει τη μία να πουλάει στους κομμουνιστές, την άλλη στους «νοικοκυραίους», την παράλλη στους μπάχαλους και την παραπαράλλη στους εθνικιστές μπρατριώτες. Δυστυχώς για εκείνον, παρότι η πολιτική έχει και μια εμπορική διάσταση δεν ταυτίζεται με το παραδοσιακό εμπόριο στο οποίο μπορείς ταυτοχρόνως να πουλάς και μπριζόλες και βίγκαν προϊόντα. Ευτυχώς για εμάς ο Στέφανος θα αργήσει να το καταλάβει κι έτσι σύντομα τον βλέπω να σκίζει τα ρούχα του στη Βουλή (δυστυχώς μεταφορικά αν και με τους υπερβολικά νάρκισσους ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος) για την καθαρότητα της Φυλής και να υπόσχεται κατάκτηση της Πόλης μαζί με νεκρανάσταση του μαρμαρωμένου Βασιλιά. Και μπράβο του. 

ΥΓ – Αν δεν το έχετε πληροφορηθεί ο ηγέτης της Τζάκρη κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι αποκαλεί πολλούς πολίτες «άλογα» επειδή ο πρωθυπουργός είπε «να μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» σε συζήτηση για τον χρόνο της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (ναι, αισθάνομαι κάποιες ενοχές που τον κοροϊδεύω και σκέφτομαι «τι φταίει ο καημένος που δεν είναι και το πιο κοφτερό μαχαίρι στο συρτάρι» αλλά μετά σκέφτομαι τη θέση και την έπαρσή του και μου περνάνε).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ