Πολιτικη & Οικονομια

Διαφωνεί η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Γεραπετρίτη για την ροζ σημαία

«Διαφωνώ, μη λογοκρίνουμε την τέχνη» είπε η πρώην υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντ. Μπακογιάννη: Διαφωνία με Γεραπετρίτη για την ροζ σημαία
Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Διαφωνία Μπακογιάννη-Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία - Ζήτησε εξηγήσεις

Εξηγήσεις για την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη να αποσυρθεί από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη το έργο της Τζόρτζια Λάλε «Ενοχή της Γειτονιάς» ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη φέρεται να έθιξε το ζήτημα εκφράζοντας τη διαφωνία της για την απόφαση αυτή του υπουργού λέγοντας: «Διαφωνώ με αυτό που έγινε, να μη λογοκρίνουμε την τέχνη».

Απαντώντας ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνης», εξήγησε ωστόσο ότι το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί. «Στις γκαλερί ανεβάζεις ότι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα».

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε ότι η απόφαση Γεραπετρίτη «είναι κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά». «Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο. Υπακούσατε στη δήθεν ιερή οργή του εκπροσώπου μίας από τις εκφάνσεις του μαύρου που δυστυχώς βρίσκονται ξανά εντός της Βουλής», προσέθεσε. 

Η απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη να «κατέβει» καλλιτεχνικό έργο από το ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης ελήφθη μετά από δημόσια προτροπή της «Νίκης» του Δημήτρη Νατσιού που διαμαρτυρήθηκε γιατί απεικονίζει την ελληνική σημαία με το ροζ χρώμα, εις ένδειξη συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερες ειδήσεις για την απόσυρση της ροζ σημαίας

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ