Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση και τη «Νέα Αριστερά»

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το νέο στίγμα της Κουμουνδούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να δώσει το νέο στίγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Τα βήματα έως το Συνέδριο και το νέο στίγμα Κασσελάκη

Πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (9.12) μετά τη διάσπαση και την ανακοίνωση της «Νέας Αριστεράς» των «11» και ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε μία προσπάθεια επανεκκίνησης στα εσωκομματικά, επιχειρώντας να δώσει το νέο στίγμα της Κουμουνδούρου. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται στις 11:30 το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηχανές στην Κουμουνδούρου κινούνται με μεγάλη ταχύτητα για τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) με 35-40 περίπου μέλη. Ακόμη αναμένεται να συγκροτηθεί και η Επιτροπή Θέσεων για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Συνέδριο, που έχει προγραμματιστεί στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjayaln67xd)

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με το «εμπάργκο» στα στελέχη της Νέας Αριστεράς

Κλονίζεται ξανά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ηχηρές αποχωρήσεις, αλλά και με την απόφαση για «εμπάργκο» σε κοινές τηλεοπτικές παρουσίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Νέας Αριστεράς να αποτελεί σημείο τριβής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη (7/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την απόφαση φάνηκε να διαφωνεί σειρά στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, ανάμεσά τους ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι.«Δεν υπάρχει ακόμη αυτή ενδεχομένως η ψυχολογική ετοιμότητα αντιλαμβάνομαι», είπε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς που μίλησε στο κανάλι ONE. Το ενδεχόμενο να βρεθούν καλεσμένοι στις τηλεοπτικές εκπομπές βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς, απόντος λόγω του «απαγορευτικού» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θορύβησε και τους πλέον ψύχραιμους, αποδίδοντας την επιλογή του μέτρου σε «απειρία» της νέας ηγετικής ομάδας.

Διευκρινίσεις επί του θέματος φέρεται να έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, επισημαίνοντας πως το μέτρο αφορά στην παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς και όχι στην περίπτωση να υπάρχουν στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών εκπρόσωποι και από τα υπόλοιπα κόμματα. Το άτυπο εμπάργκο στη Νέα Αριστερά κράτησε μόλις μία ημέρα, με τα στελέχη αυτά να επισημαίνουν το αυτονόητο, όπως έλεγαν μετά τη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου, καθώς, αν καθιερωνόταν αυτή η σκέψη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά στην τρίτη θέση και σε φάση απομόνωσης από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, θα στήνονταν τελικά πάνελ με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Νέα Αριστερά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραίτηση Δραγασάκη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

O Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε μέσω επιστολής την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι παραμένει στο κόμμα. Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή, «διαφωνεί πλήρως με την πορεία του κόμματος υπό τη νέα ηγεσία και για το λόγο αυτό δεν παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής», ωστόσο διευκρινίζει πως παραμένει μέλος του κόμματος.

Το κείμενο παραίτησης του Γιάννη Δραγασάκη:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxj5r60ibfhd)

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος

Ο Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ότι οδηγεί το κόμμα σε «γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση». Ο κ. Βαρεμένος ήταν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2012 και μέχρι τις εκλογές του 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρεμένου:

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style. Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς. Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί. Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxizcdfvbjh5)

Παραλίγο απόλυση στο «Κόκκινο» με αφορμή τη Φάρλι του Στέφανου Κασσελάκη

Τεταμένη είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, με τις αναταραχές να βρίσκουν έδαφος ακόμα και σε αυτά που είναι φιλικά προσκείμενα προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Ευγενία Λουπάκη, ανάρτηση της οποίας παραλίγο να στοιχίσει τη δουλειά της.

Η κ. Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα την σκυλίτσα του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων. Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς συνέπιπτε με την υπόθεση της κακοποίησης του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα.

Κατά πληροφορίες η απόλυση της δημοσιογράφου αποφεύχθηκε με παρέμβαση του διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη. Μάλιστα, η δημοσιογράφος έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση», τόνισε η κ. Λουπάκη.

Διαβάστε περισσότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ