Πολιτικη & Οικονομια

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα τον ελληνοτουρκικό διάλογο

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε στο πρακτορείο Anadolu

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα τον ελληνοτουρκικό διάλογο
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα τον ελληνοτουρκικό διάλογο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 Ερντογάν: Στήριξη του διαλόγου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε στο πρακτορείο Anadolu

Στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μίλησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκής με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος ανέφερε πως «οι ΗΠΑ χαιρετίζουν με σθεναρό τρόπο αυτή τη συνάντηση».

Οι δηλώσεις του στο Anadolu

«Οι ΗΠΑ "χαιρέτισαν ευπρόσδεκτα" τη συνάντηση της Πέμπτης "μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στην Αθήνα, όπου συμφώνησαν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις διμερείς συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα για την Ελλάδα και την Τουρκία ώστε να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή», έγραψε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ηλεκτρονικό μήνυμα απαντώντας στην ερώτηση του Anadolu.

Θέση στα περισσότερα πρωτοσέλιδα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (7.12) επίσκεψη εργασίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, με την κυβέρνηση να εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών. Το θετικό κλίμα ήταν φανερό και κατά τις κοινές δηλώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους. 

Κουμπάροι και Πατριώτες
© Μιχάλης Καραγιάννης / Eurokinissi

Η 7ωρη παραμονή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί θέμα συζήτησης στον τουρκικό Τύπο σήμερα.

Νέα περίοδος στις ελληνινοτουρκικές σχέσεις

Η Hurriyet αναφέρει στον τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «100 χρόνια μετά τη Λωζάνη. Ερντογάν και Μητσοτάκης καθόρισαν τον οδικό χάρτη». Η εφημερίδα να φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο και το θέμα της χορήγησης βίζας σε Τούρκους για 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην παρουσία του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εφημερίδα Milliyet στο πρωτοσέλιδό της χρησιμοποιεί τη φράση που ανέφερε και ο Τούρκος πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό περί «ανέμου ειρήνης στο Αιγαίο». Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Αντ1, όπως αναφέρει και η εφημερίδα, οι Έλληνες αστυνομικοί που φρουρούσαν τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που έφευγε του ζήτησαν αναμνηστική φωτογραφία και εκείνος δεν τους χάλασε το χατήρι.

Η εφημερίδα Sabah γράφει «για την ειρήνη ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο» ενώ η Cumhuriyet αναφέρει πως «Τελείωσαν οι εκλογές, ξεκίνησε η περίοδος της θετικής διάθεσης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxipbojejxqh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ