Πολιτικη & Οικονομια

Άκης Σκέρτσος για την επιστολική ψήφο: Ιστορική στιγμή για την ελληνική δημοκρατία

«Βήμα διεύρυνσης των πολιτικών δικαιωμάτων» - Το μήνυμα του υπουργού Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιστολική ψήφος - Άκης Σκέρτσος: Πολιτική μεταρρύθμιση που απαντά στο πρόβλημα της αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων.
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος χαρακτηρίζει ιστορική στιγμή την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Επιστολική ψήφος - Άκης Σκέρτσος: Πολιτική μεταρρύθμιση που απαντά στο πρόβλημα της αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων.

Σε συνέχεια της εισήγησης του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου, ο Άκης Σκέρτσος προχώρησε σε σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιστολική ψήφος - Άκης Σκέρτσος: Πολιτική μεταρρύθμιση που απαντά στο πρόβλημα της αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με επιστολική ψήφο © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

«Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική δημοκρατία, ένα ακόμη βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη και διεύρυνσης των πολιτικών δικαιωμάτων», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως σημειώνει ο Άκης Σκέρτσος, «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν λίγο στο υπουργικό συμβούλιο τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της επιστολής ψήφου για όλους τους ψηφοφόρους (κατοίκους εξωτερικού και εσωτερικού προαιρετικά) από τις επόμενες ευρωεκλογές του 2024.

Μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική δημοκρατία, ένα ακόμη βήμα σύγκλισης με την Ευρώπη και διεύρυνσης των πολιτικών...

Posted by Akis Skertsos on Thursday, November 30, 2023

Μια ακόμη σημαντική πολιτική μεταρρύθμιση που απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής και υποστηρίζει το εκλογικό δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, των εποχικών εργαζόμενων, των νέων μαθητών και φοιτητών», υπογραμμίζει κλείνοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Καθιερώνεται η επιστολική ψήφος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανακοίνωση - έκπληξη για τον τρόπο που θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές του 2024. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του σημερινού (30.11) Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με επιστολική ψήφο, ενώ όλη η χώρα θα είναι μία Περιφέρεια με σταυρό. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ιστορική τομή και γενναία θεσμική μεταρρύθμιση» η οποία, τόνισε, είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή και στην αδράνεια των πολιτών. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης καθώς «τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός μιας παράταξης μέσω μιας λίστας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορική τομή»–Επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές και όλη η χώρα μια περιφέρεια

Επιστολική Ψήφος - Τι είναι

Οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου θα κληθούν να δηλώσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές την προτίμησής τους αυτή και θα διαγραφούν από τον εκλογικό κατάλογο της Περιφέρειας όπου ψηφίσουν προκειμένου να μην μπορούν να ψηφίσουν ξανά προσερχόμενοι στο παραβάν. Απαραίτητη προϋπόθεση μαζί με τη δήλωση των στοιχείων τους, θα είναι να έχουν δηλώσει ακριβή διεύθυνση προκειμένου κατά τον χρόνο των Ευρωεκλογών να λάβουν τον φάκελο με την επιστολική ψήφο. 

Ο φάκελος θα περιλαμβάνει έναν ακόμη φάκελο, ο οποίος δεν θα μπορεί να διαβαστεί αν δεν σκιστεί - όπως περίπου συμβαίνει κατά την αποστολή των στοιχείων τραπεζικής κάρτας- εκεί ο ψηφοφόρος θα βρει τη φόρμα για να ψηφίσει. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ