Πολιτικη & Οικονομια

Εντάσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία την ώρα της ομιλίας Τεμπονέρα

Πώς αντέδρασαν στελέχη του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Αποχώρηση Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τεμπονέρα - Το παρασκήνιο

Η ένταση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να κοπάσει, καθώς επεισοδιακή ήταν (και) η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στιγματίστηκε από την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Διονύση Τεμπονέρα

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ενημέρωσε ότι: «Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις νομαρχιακές επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες».

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της ΠΓ. Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

O Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
O Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Έντονη κριτική από τον Διονύση Τεμπονέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα», ο Διονύσης Τεμπονέρας μέσα από την ομιλία της ζήτησε να σταματήσει η τοξικότητα και ο διχασμός. Μάλιστα, σημείωσε ότι το κόμμα είναι πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά, ενώ υπογράμμισε την απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Σε άλλο σημείο, εστίασε στην ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα. Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxbz32xcevup)

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από τη συνεδρίαση όχι μόνο προκάλεσε αναστάτωση, αλλά έκανε στελέχη του κόμματος να μην θελήσουν τελικά να απευθυνθούν στην Πολιτική Γραμματεία. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι ήταν οι Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διονύσης Τεμπονέρας
Ο Διονύσης Τεμπονέρας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ποιες Περιφέρειες μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και στελέχη του κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, επιμένοντας πλέον στις «ορφανές περιφέρειες», δηλαδή τις Εκλογικές Περιφέρειες, όπου μετά την αποχώρηση των «11» δεν υπάρχει εκπροσώπηση από βουλευτή. Πρόκειται για τις Περιφέρειες: Α' Αθήνας, Ξάνθης, Ροδόπης, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Μεσσηνίας. 

Στην τελική ευθεία οι «11»

Την ώρα που η ταραχή παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, οι «11» προχωρούν στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και την ανακοίνωση του ονόματος.  Τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος

Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

Η επίσημη ανακοίνωση, μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα οι «11», αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, στις οποίες -στο πλαίσιο και της συζήτησης του Προϋπολογισμού- θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY