- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιχείρηση ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ - Η ΠΓ για το συνέδριο και το δείπνο Κασσελάκη για σύσφιξη σχέσεων
Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και η ξαφνική του αποχώρηση
Στέφανος Κασσελάκης στη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τονίζει στην εισήγησή του ότι το συνέδριο του κόμματος «πρέπει να γίνει στην ώρα του».
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ενημέρωσε ότι: «Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις νομαρχιακές επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες».
«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της ΠΓ.
Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.
Πάντως, στελέχη, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, φέρεται να εξέφρασαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με τον οδικό χάρτη για διενέργερια του συνεδρίου που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης.
Δείπνο σύσφιξης σχέσεων
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπως ακριβώς έκανε και κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Το φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ.
Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε απόψε στις 21:30 με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ στο Παγκράτι, σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσων εντός του κόμματος.
Ο Κασσελάκης καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος σε έρευνα
Να πάρουν μέρος σε έρευνα του iSYRIZA, για «να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», καλεί τα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Η γνώμη σου μετράει. Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά», αναφέρει στην ανάρτηση του στο «X» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παραθέτοντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την έρευνα, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όποιος είναι μέλος.
Πρόκειται για ερωτηματολόγιο εννέα βημάτων (με δυνατότητα πολλαπλών απαντήσεων), μεταξύ άλλων αναφορικά με ζητήματα που απασχολούν περισσότερο την καθημερινότητα των μελών, τις δράσεις και τις προτεραιότητες του κόμματος, καθώς και τους τρόπους και τον βαθμό συμμετοχής τους στις δράσεις του.
Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 29, 2023
Η γνώμη σου μετράει.
Πάρε μέρος στη μεγάλη έρευνα του iSYRIZA, να γνωριστούμε ουσιαστικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Θα χρειαστούν λιγότερο από πέντε λεπτά.
Συμπλήρωσε την έρευνα εδώ:…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Πώς αλλάζει η αεράμυνα της χώρας, ποιες είναι οι ζώνες προστασίας
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.