Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις αποφυλακίσεις

Τι δήλωσε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομική δυνατότητα για να στηρίξει τους αγρότες
Μάκης Βορίδης © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Μάκης Βορίδης: Αυστηροποίηση του πλαισίου για τις αποφυλακίσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας

Νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αυστηροποιείται το πλαίσιο για τις αποφυλακίσεις προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, με αφορμή τη σύλληψη του «δράκου των Εξαρχείων».

Ο κ. Βορίδης σε δηλώσεις του στο OPEN υπογράμμισε «μιλάτε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι υπέρ της αυστηροποιήσεως όλου του πλαισίου. Δεν μπορείς να αφήνεις ελεύθερο κάποιον, ο οποίος έχει κάνει ένα τέτοιο αδίκημα. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους δικαστές να προσπαθούν να εξαντλούν το 18μηνο, αν έχουμε θέματα προφυλακίσεως. Ειδικά όταν έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι αλλοδαπός. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά διότι η διαμονή του αλλοδαπού έχει συνήθως περιστασιακά χαρακτηριστικά».

«Εμείς θα αυστηροποιήσουμε πάρα πολύ το πλαίσιο της υφ' όρον απολύσεως και των αναστολών», προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη να βαρύνουμε τις ποινές φυλακίσεως ή καθείρξεως. Είναι αυστηρές, προσήκουσες, αυτές που πρέπει». Το πρόβλημα είναι ότι «δεν εκτίονται [...] Βλέπεις κάποιον που έχει 20 χρόνια, να καταλήγει να βγαίνει στα 7». Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, «ορισμένες κατηγορίες θα μπορούσαν να κάνουν πλήρη έκτιση, αλλά, κυρίως, να υπάρξει μια οριστική αποτίμηση της προσωπικότητας του κρατουμένου που ζητάει να βγει και να μην υπάρχει μια τυπική διαδικασία». 

Μάκης Βορίδης: «Είμαι αντίθετος με τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο OPEN, o υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Ξανανοίγει αυτή η κουβέντα και λέμε πάλι τα ίδια. Ισχύουν οι θέσεις μου, είναι θέμα του πρωθυπουργού το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η πρωτοβουλίαΌταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην υιοθεσία», ανέφερε θυμίζοντας ταυτοχρόνως πως είναι ήδη εν ισχύι το σύμφωνο συμβίωσης. Προσέθεσε, όμως, ένα ακόμη επιχείρημα στη συζήτηση: «Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι ο Βορίδης, έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος, το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει τον γάμο. Το Δικαστήριο είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός, ο οποίος κυρίως αφορά πρωτίστως και κυρίως τα ζητήματα της οικογένειας. Και επομένως, σε περίπτωση μη θεσπίσεώς του δεν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και την εσωτερική έννομη τάξη να αποφασίσει ό,τι θέλει να αποφασίσει».

Ταυτοχρόνως μίλησε και για την επιλογή του πρωθυπουργού «να επιτρέψει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφρασθούν κατά συνείδηση», χωρίς, δηλαδή, να τεθούν ζητήματα πειθαρχίας. Ενώ για τους υπουργούς, ειδικότερα, απάντησε: «Δεν το ξέρω, από ό,τι καταλαβαίνω, (σ.σ. θα ισχύσει) και στους υπουργούς». Διευκρίνισε σε άλλο σημείο ότι «στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος, "θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό", δεν μπορώ να το κάνω».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx60fwviglxt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.