Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να ακούσει τη βάση και την κοινωνία - Τι είπε για την πρόταση μομφής

Συνέχεια στο ντόμινο εξελίξεων που επικρατεί στο κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης: Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση μομφής - Συνέχεια στο ντόμινο εξελίξεων που επικρατεί στο κόμμα
Κασσελάκης: Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση μομφής © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κασσελάκης: Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση μομφής - Συνέχεια στο ντόμινο εξελίξεων που επικρατεί στο κόμμα

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε συνέχεια το απόγευμα της Παρασκευής στο ντόμινο εξελίξεων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέσω βροχής ο κ. Κασσελάκης ο οποίος βρέθηκε σε περιοδεία στη Δυτική Αττική, απάντησε σε ερώτηση για το εάν τον απασχολεί η περίπτωση να κατατεθεί το Σάββατο πρόταση μομφής.

«Το κόμμα πρέπει επιτέλους να ακούσει την κοινωνία. Τα είδα σήμερα το πρωί στη Μεγαλόπολη, και στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη και στην Τρίπολη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτά ως πυξίδα του και θέλει να τα λύσει, αυτό θα είναι το πιο αριστερό πράγμα που θα κάνει ποτέ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της περιοδείας.

Περιοδεία του Σ. Κασσελάκη σε δήμους της Δυτικής Αττικής
Περιοδεία του Σ. Κασσελάκη σε δήμους της Δυτικής Αττικής © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Διαμήνυσε επίσης πως είναι εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση και προέτρεψε «να ακούσουμε τη βάση», τονίζοντας ότι «η βάση θέλει να γίνουμε κυβερνητική Αριστερά με συντροφικότητα και ανεκτικότητα».

«Οι ύβρεις που δεν ανασκευάζονται είναι ύβρεις προς όλα τα μέλη και δεν μπορεί ένας πρόεδρος να τις νομιμοποιήσει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwv8s15fg5d5)

Κασσελάκης: H περιοδεία εν μέσω βροχής

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε αυτήν την τοποθέτηση, κατά την περιοδεία του σε Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών (επίσκεψη στους Δήμους Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Περιστερίου).

«Προεδρική» πτέρυγα σε αμηχανία

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα (10.11) ο Πάνος Σκουρλέτης άνοιξε τον κύκλο των αποχωρήσεων ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον «αδιέξοδο δρόμο» στον οποίο υποστηρίζει ότι κινείται η Κουμουνδούρου από την εκλογή του νέου προέδρου μέχρι και σήμερα. Πλέον, τα βλέματα όλων στρέφονται με περίσσειο ενδιαφέρον στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Δεύτερη αποχώρηση και επίσημα υπήρξε εκείνη του Νίκου Βούτση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε επίσης σήμερα με διαδικτυακό «διάγγελμα» να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος, αλλά και στον ελληνικό λαό, δηλώνοντας ότι προτίθεται να ζητήσει από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να αποφασίσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του «προσέβαλαν βάναυσα όλους μας». Ωστόσο, η επιλογή του να ζητήσει «δημοψήφισμα» για τη διαγραφή των τεσσάρων,θεωρείται από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος -ακόμα και όσα αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση τον Στέφανο Κασσελάκη ως η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ