Πολιτικη & Οικονομια

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή Τζουμάκα - Κατηγορούν τον Κασσελάκη για «διχαστική προσέγγιση»

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - «Παράθυρο» Αποστολάκη για περαιτέρω διαγραφές

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση από τον Πάνο Σκουρλέτη κατά Στέφανου Κασσελάκη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διαγραφές από τον Ευάγγελο Αποστολάκη

H διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον Στέφανο Κασσελάκη άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους προεδρικούς και τους επικριτές του αρχηγού του κόμματος να έρχονται για άλλη μια φορά σε σύγκρουση.

Μάλιστα, η αμφισβήτηση του προέδρου από τον Νίκο Φίλη προκάλεσε και την αντίδραση της Κουμουνδούρου, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνουν εμμέσης πλην σαφώς ανοιχτή την πόρτα για την έξοδο του κορυφαίου στελέχους.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα από τις ΗΠΑ ότι «όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια», με τις εσωκομματικές αντιδράσεις να συνεχίζονται και σήμερα.

«Πυρά» από τον Πάνο Σκουρλέτη: «Διχαστικός ο Κασσελάκης»

Δύσκολη και στενόχωρη χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, είπε τα εξής: «Η φράση του κ. Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα δείχνει μη κατανόηση του καταστατικού του κόμματος. Μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Δεν είμαι οπαδός διαγραφών στην βάση πολιτικών απόψεων. Ο κ. Τζουμάκας δεν αιφνιδίασε κανέναν, γιατί κατά την διάρκεια της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε και έλεγε διαρκώς τα ίδια πράγματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια, έριξε «βολές» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται. Υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση. Κακώς κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι σαν εμένα κάναμε face control ή είχαμε “αριστερόμετρο”. Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε όσους έκαναν πράξη το “πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα”. Ποιος; Αυτός που ούτε καν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και το 2012».

«Ο κ. Κασσελάκης υιοθέτησε την διχαστική προσέγγιση που ανομολόγητα λεγόταν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν πάτησε για να εκλεγεί. Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 3-4 χρόνια. Στην Πολιτική Γραμματεία υπήρχαν διχαστικές θέσεις από διάφορες πλευρές», επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης απέδωσε τις αιτίες της κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Παύλο Πολάκη για αντιεπιστημονικές απόψεις«Δεν είναι θέμα του κ. Κασσελάκη το θέμα της κρίσης. Από το 2017 και μετά συζητήσαμε ποτέ; Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση να πεις μόνο για 4 άδειες τηλεοπτικών σταθμών, λέγαμε στον κ. Παππά, αλλά “βγήκε μέσα από το κόμμα” και μετά έπρεπε να απολογούμαστε που πήγαμε να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Είπε κανείς γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».

«Τώρα πρέπει να γίνει το Συνέδριο, τι θα πει θα γίνει τον Φεβρουάριο; Είναι σταλινικές απόψεις αυτές που εκφράζει η κ. Αυγέρη ότι "όποιος διαφωνεί να φύγει" και εγώ από νεαρός έχω πολεμήσει κατά των σταλινικών απόψεων», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης

Τόνισε ακόμη ότι: «Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα οικοδομείται πάνω σε μια πολιτική συνεννόηση, η οποία όμως συρρικνώνεται όταν αρνούμαστε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και η μετάθεση του συνεδρίου».

«Παράθυρο» Αποστολάκη για περαιτέρω διαγραφές

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για περαιτέρω διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN.

Για την παραπομπή του του Στέφανου Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε τα εξής: «Οι διαδικασίες τηρούνται και θα συνεχισθεί αυτό. Πρέπει να βρεθεί μία άκρη, να ξεκαθαρίσει το πεδίο. Δεν περισσεύει κανείς, επαναλαμβάνω και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο με ανούσιες αντιπαραθέσεις. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο “τρώγονται” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwdwhrujfb9t)

Και συνέχισε: «Θα τους πρότεινα να βρεθεί ένας τρόπος να συνεργαστούμε. Όταν αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις και οι λεκτικές εκφράσεις αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση και αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται στο διαδίκτυο, ούτε στα κανάλια. Λύνονται με συζητήσεις μέσα στο κόμμα, για το καλό του κόμματος, όχι το καλό για τον καθέναν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από μία φουρτούνα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα», υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η ελίτ που είπε κάποια στιγμή και η κυρία Αυγέρη είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Δεν υπάρχουν ελίτ μέσα στο κόμμα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Γιώργος Τσίπρας: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κρίση»

Στην αναγνώριση ότι υπάρχει κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο Γιώργος Τσίπρας. 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι φίλος μου, αλλά μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τα πράγματα ξέφυγαν λίγο», ανέφερε στο OPEN ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αναφορικά με πιθανή διαγραφή του Νίκου Φίλη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε μία συζήτηση εκτός πλαισίου», δίχως να επεκταθεί περαιτέρω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwdvuuru6ug9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.