Πολιτικη & Οικονομια

Σε ποιους δήμους της Αττικής εξελέγησαν «πράσινοι» δήμαρχοι

Αλλαγή σκυτάλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφοδέλτιο και φάκελος στα χέρια πολίτη για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: «Πράσινοι» δήμαρχοι στην Αττική - Οι δήμοι, τα ποσοστά και η αλλαγή σκυτάλης

Νέους δημάρχους ανέδειξαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023 στην Αττική, ενώ αρκετοί ήταν και οι νυν δήμαρχοι που κέρδισαν και πάλι την εμπιστοσύνη των δημοτών. 

Αλλαγή σκυτάλης έχουμε στον δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου «έχασε» τον θώκο από τον «γαλάζιο» υποψήφιο Στέλιο Μαμαλάκη, που εκλέγεται με 50%. Ανατροπή έχουμε και στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης όπου το φαβορί, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, χάνει τον δημαρχιακό θώκο από τον Μάριο Ψυχάλη. Ο Γιάννης Βούρος δεν επανεκλέγεται δήμαρχος στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, καθώς πρωτιά μετρά ο Ιωάννης Τομπούλογλου. 

Ποιοι δήμοι έγιναν «πράσινοι» στην Αττική

Αρκετοί είναι οι νέοι «πράσινοι» δήμαρχοι. Εκτός από τον Χάρη Δούκα που άφησε πίσω του με 10 και πλέον μονάδες τον Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων, υποψήφιοι δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ κέρδισαν τους αντιπάλους τους στον β' γύρο των Δημοτικών Εκλογών. Ο Λάμπρος Σκλαβούνος εκλέγεται δήμαρχος στο Αιγάλεω με 75%, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος είναι ο νέος δήμαρχος του Βύρωνα με 59,17%, ο Ευστάθιος Ψυρρόπουλος είναι ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης με 61,1%. Στο Ίλιον η Ανδριάννα Αλεβίζου Κουκουβίνου εκλέγεται με 58,09%. 

Κόκκινη και πάλι η Καισαριανή - Επιστροφή του ΚΚΕ σε Πετρούπολη και Χαϊδάρι

Το ΚΚΕ μετρά ενισχυμένες τις δυνάμεις του, αφού μετά την επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, ο Περισσός «βάφει» ξανά «κόκκινους» τους δήμους της Καισαριανής, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου. Ο Ευάγγελος Σίμος εκλέγεται με 55,33% νέος δήμαρχος Πετρούπολης, στο Χαϊδάρι ο Μιχαήλ Σελέκος βγαίνει δήμαρχος με 55,23% και ο Ηλίας Σταμέλος στην Καισαριανή εκλέγεται δήμαρχος με 61,77%. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ