Πολιτικη & Οικονομια

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τι είπαν Τζιτζικώστας, Μυλόπουλος, Παπαστεργίου και Γκανούλης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος
© ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Tι δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και οι συνυποψήφιοί του

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν νωρίτερα οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Τζιτζικώστας: «Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τις ζωές μας»

«Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τις ζωές μας», τόνισε ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη δυναμώνουμε τη Μακεδονία», Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς.

«Με τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, όλοι μαζί ενωμένοι κάνουμε ένα ακόμα άλμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία. Με σχέδιο, έργα και πολλή δουλειά συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τη Μακεδονία», πρόσθεσε.

Απ. Τζιτζικώστας: «Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τις ζωές μας»

Μυλόπουλος: Νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας στην Περιφέρεια

«Σήμερα ξεκινά η Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή Ντεπώ της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι «σήμερα είναι μια ωραία μέρα για τη Δημοκρατία, γιατί οι πολίτες ψηφίζουν για την αυτοδιοίκηση στην περιφέρειά τους, εκφράζοντας τη βούληση να είναι στο εξής θεσμικό αντίβαρο στην κυβερνητική πολιτική και όχι παρακολούθημα και χειροκροτητής της».

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Παράλληλα, τόνισε πως είναι μια ωραία ημέρα και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς οι πολίτες σήμερα επιλέγουν αυτούς που θα θωρακίσουν την περιφέρεια απέναντι στα ακραία φαινόμενα αλλά και μια ωραία μέρα και για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο, για μια νέα εποχή με νέα έργα και υποδομές.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πολίτες με τη ψήφο τους γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν της εγκατάλειψης, της παρακμής, της ανεργίας και της μιζέριας και εγκαινιάζουν μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».  

X. Παπαστεργίου: Μια επιλογή - πράξεις και όχι λόγια

«Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν σήμερα μια άλλη επιλογή: πράξεις και όχι λόγια», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ανέφερε: «είναι μια ωραία μέρα, μια ωραία Κυριακή. Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Οσίας Πελαγίας και οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να αποτιμήσουν μια πελαγωμένη διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα που τα έχει κάνει θάλασσα παντού και κυρίως στους μεγάλους τομείς: της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θωράκισης της περιοχής μας απέναντι στους κινδύνους από τα καιρικά φαινόμενα, στην κοινωνική συνοχή και στην ενίσχυση της νέας γενιάς».

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε πως «οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι σε μια διοίκηση που το μόνο που την ενδιαφέρει τελικά είναι να αρμενίζει στα πελάγη της αλαζονείας, της αδιαφορίας και της χαλαρότητας έχουν σήμερα μια άλλη επιλογή: πράξεις και όχι λόγια».

Τους κάλεσε, τέλος, να εκτιμήσουν αυτή την επιλογή και να επιλέξουν στην κάλπη την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία». 

Γκανούλης: Ψήφος χρήσιμη, ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Ψήφο ευθύνης και ποιότητας ζωής χαρακτήρισε την ψήφο των πολιτών στην «Οικολογία - Πράσινη Λύση» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φίλιππος Γκανούλης.

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Σήμερα ψηφίζουμε για μια καλύτερη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ψήφος στην "Οικολογία - Πράσινη Λύση" είναι μια ψήφος χρήσιμη. Είναι μια ψήφος ενάντια στην κλιματική κρίση. Είναι μια ψήφος ευθύνης. Μια ψήφος ποιότητας ζωής», ανέφερε ο κ. Γκανούλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Ευχόμαστε να είμαστε στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο πιο δυνατοί ώστε να εκπροσωπούμε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Όλους τους πολίτες οι οποίοι θέλουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ