- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών
To σχέδιο της κυβέρνησης για στεγαστικό και μείωση ενοικίων
Βουλή: Πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών - Τι γνωστοποίησε η Σοφία Ζαχαράκη.
Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να αναγερθούν κοινωνικές κατοικίες, αλλά και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων ώστε να διευρυνθεί το απόθεμα των κατοικιών και να μειωθούν τα ενοίκια, θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου για την αύξηση των ενοικίων, η κ. Ζαχαράκη, χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα, λέγοντας ότι η μέση αύξηση των ενοικίων υπολογίζεται στη χώρα μας στο 9,9% έναντι 7,3% που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλέστηκε η υπουργός, κατά την περίοδο 2018 – 2022, η ποσοστιαία αύξηση των δαπανών για τη στέγαση, υπολογίστηκε στο 26,2%.
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά νέους 25 έως 39 ετών, η υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις εκ των οποίων προκρίθηκαν 23.875 και 9378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης.
Από την πλευρά του, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα ποσά που διαθέτουν οι πολίτες από το εισόδημά τους για να καλύψουν το ενοίκιό τους, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία πρόσθετων κατοικιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.