Πολιτικη & Οικονομια

«Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι»: Επιμένει η Έφη Αχτσιόγλου στη διεξαγωγή debate

Η απάντησή της μετά την άρνηση Κασσελάκη για τηλεμαχία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Επανέρχεται στο αίτημα διεξαγωγής debate μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη - Ζητά ουσιαστικό διάλογο.
Επιμένει η Έφη Αχτσιόγλου στη διεξαγωγή debate ανάμεσα στην ίδια και τον Στέφανο Κασσελάκη © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Επανέρχεται στο αίτημα διεξαγωγής debate μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη - Ζητά ουσιαστικό διάλογο.

Επιμένει η Έφη Αχτσιόγλου στη διεξαγωγή debate ανάμεσα στην ίδια και στον έτερο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών την επόμενη Κυριακή. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει πλέον και επίσημα τη στήριξη του Νίκου Παππά, νωρίτερα σήμερα αρνήθηκε τη διεξαγωγή debate, αναφέροντας πως «είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι».

Ωστόσο, κατά την Έφη Αχτσιόγλου, η συντροφικότητα πρέπει να είναι παράγοντας που θα οδηγήσει στη διεξαγωγή ενός πολιτικού διαλόγου και όχι στην αποφυγή του.

«Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτησή της στο Facebook και προσθέτει:

«Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των...

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Tuesday, September 19, 2023

«Όχι» Κασσελάκη στην πρόταση Αχτσιόγλου για debate

Με μήνυμά του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνείται τη διεξαγωγή debate με την Έφη Αχτσιόγλου ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα κάνει debate μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προτείνει στην εσωκομματική αντίπαλό του σε «κοινή περιοδεία».

Debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την...

Posted by Stefanos Kasselakis on Monday, September 18, 2023

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το "μαζί" που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία».

Η πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου για debate

Νωρίτερα σήμερα, η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε πως, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ζήτησα να γίνει ντιμπέιτ από τους γραμματείς του κόμματος. Είμαι απολύτως ανοιχτή στο χρονοδιάγραμμα. Οι γραμματείς του κόμματος θα μεταφέρουν το αίτημα στον κ. Κασσελάκη», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα για την εκλογική επιτυχία του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο, σημείωσε πως πρόκειται για «μια προφανή διάθεση ανανέωσης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που μορφοποιήθηκε στην παρουσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε λίγο περισότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvmngr8hizmp)

Πρόσθεσε, δε, πως «τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, αλλά δεν μπορούμε να προχωράμε μόνο με αυτά. Παράδειγμα, ο συνυποψήφιός μου λέει “θα τα αλλάξουμε όλα”. Τι σημαίνει, όμως, αυτό για “ελληνοτουρκικά”; Θα αλλάξει πολιτική θέση ως προς τα εργασιακά, ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις «χυδαίες», όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις που έχει δεχτεί την τελευταία περίοδο: «Πρόκειται για χυδαία ψέματα και συκοφαντίες. Επέλεγα να κινούμαι πολιτικά πάντα. Τώρα οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποστέλλω εξώδικη δήλωση στα Μέσα για να ανακαλέσουν. Πρόκειται για ακραία ψεύδη».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου» και ότι «είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του κόμματος».

Κλείνοντας, έκανε λόγο για «ανοιχτή μάχη», ενώ προέτρεψε τους πολίτες να ακούσουν τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ