Πολιτικη & Οικονομια

Υπέρ Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου»

Τι είπαν μετά την πρωινή συνάντησή τους στη Βουλή - Η κοινή δήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη - Νίκου Παππά στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη - Η κοινή δήλωση

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε ο Νίκος Παππάς.

Προηγήθηκε συνάντηση των δύο ανδρών στη Βουλή, καθώς μέχρι σήμερα ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιο πρόσωπο θα στηρίξει, με αναλυτές να εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί σε ρυθμιστής του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο εδώ στη Βουλή. Είχαμε μία ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Έχουμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Το περιεχόμενο της συζήτησης θα το δείτε στην κοινή δήλωση που θα εκδοθεί σε λίγο. Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πνοή και βηματισμό για να πάμε στην προοπτική της νίκης. Στέφανε, καλή δύναμη», είπε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μία προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάναμε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε δυνατά για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Για μια νέα πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ, πάμε δυνατά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvmow4u7p3k1)

Η κοινή δήλωση

Κοινή δήλωση με την οποία συστρατεύονται για «τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» εξέδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο», σημειώνουν.

Και τονίζουν: «Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «υπερασπίζονται» την «εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019», διεκδικώντας «λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και «την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και Δημοκρατία».

Εξάλλου, προσθέτουν: «Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» και «τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη», καταλήγει η δήλωση τους.

Δήλωση στήριξης υπέρ Κασσελάκη και από την Έλενα Ακρίτα

Νωρίτερα, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε και αυτή υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη για τον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αν και στον α' γύρο είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδίαιτερα επικριτική απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου για τη δήλωσή της μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη την Κυριακή που μας πέρασε. «Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα», γράφει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.

Από την άλλη, η κ. Ακρίτα εξαίρει το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν σχολίασε επικριτικά τους συνυποψήφιους του.

«Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του», σημειώνει η Έλενα Ακρίτα.

Η ανάρτησή της

Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη. Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές...

Posted by Elena Akrita on Monday, September 18, 2023

Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα.

Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη - κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία.

Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν.

Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριέρα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπινων Δικαιωμάτων.
Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ