Πολιτικη & Οικονομια

Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων

Θα δώσει τη μάχη του β' γύρου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων
Η Έφη Αχτσιόγλου συγκέντρωσε 36,21% © TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Έφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων - Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στον β' γύρο των εκλογών

Αποφασισμένη να δώσει τη μάχη του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε η Έφη Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 36,21% έναντι 45,04% του Στέφανου Κασσελάκη.

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη δήλωσή της από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά το αποτέλεσμα του α' γύρου, υπήρξε αιχμηρή έναντι του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή (24/9).

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική μνεία στον Αλέξη Τσίπρα – κάτι που πολιτικοί αναλυτές συνδέουν με τις 40.000 ψήφους παλαιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη του τέως προέδρου του κόμματος το 2022, σήμερα δεν προσήλθαν στην κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία του 2022 συμμετείχαν 150.000 πολίτες, όπως και σήμερα, ωστόσο σε ετούτη την ψηφοφορία προσήλθαν περί τις 40.000 νέα μέλη – με τις εικασίες να καταγράφουν ότι στην πλειοψηφία τους στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη και υπ' αυτήν την έννοια εάν τα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέλθουν στον β' γύρο ίσως εξουδετέρωναν το προβάδισμα του συνυποψηφίου της κυρίας Αχτσιόγλου.

Πάντως, η Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται ότι θα έχει την υποστήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου (που συγκέντρωσε 8,87%), ο οποίος στη δήλωσή του επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει πολύ ακόμα και εκεί που δεν την περιμένει κανείς». Μια αναφορά που εκλαμβάνεται ως έμμεση αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα χαρτιά του επέλεξε να μην ανοίξει ακόμη ο Νίκος Παππάς (που συγκέντρωσε 8,7%).

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου 

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της αριστεράς στην σύγχρονη εποχή, για ένα ακόμα που θα είναι ισχυρό για ένα κόμμα σύγχρονο» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής της και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλες και όλους για την συμμετοχή σας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας, που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα.

»Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική.

»Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων.

»Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvljt0gc7fj5)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, στο 98,32% τα αποτελέσματα είναι:

Στέφανος Κασσελάκης 45,04%

Έφη Αχτσιόγλου 36,21%

Νίκος Παππάς 8,7%

Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,87%

Στέφανος Τζουμάκας 1,29%

Στις εκλογές ψήφισαν 146.635 πολίτες. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι ψήφισαν 1.211 κάτοικοι εξωτερικού σε περισσότερες από 20 χώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ