Πολιτικη & Οικονομια

Καρανίκας για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο: «Καλά έκανε»

Υπερασπίζεται τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Καρανίκας: Τοποθέτηση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη για το βίντεο στη Μακρόνησο που προκάλεσε αντιδράσεις  - Η ανάρτησή του.
Ο Νίκος Καρανίκας υπερασπίζεται την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να γυρίσει βίντεο στη Μακρόνησο © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Καρανίκας: Τοποθέτηση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη για το βίντεο στη Μακρόνησο που προκάλεσε αντιδράσεις  - Η ανάρτησή του.

Την υποστήριξή του Στέφανο Κασσελάκη εκδήλωσε μέσω Facebook ο τέως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις για την επιλογή του να γυρίσει προεκλογικό σπότ στη Μακρόνησο στην «ενόχληση αυτοαναφορικών ιδιοκτητών της Ιστορίας». 

«Καλά έκανε. Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό. Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς τού σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους».

Όλα αυτά ενώ τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της «ματωμένης» Μακρόνησου, αλλά και για τα όσα λέει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τόσο μέλη του κόμματος, όσο και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την επιλογή, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανάρτηση Καρανίκα για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την παλλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία.

Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας. Καλά έκανε.

Ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της...

Posted by Νίκος Καρανίκας on Tuesday, September 12, 2023

Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό.

Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς τού σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους, ούτε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές που κόπτονται για τον λαό.

Το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

«Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του».

Αυτό τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συμβολική επίσκεψη του στη Μακρόνησο, όπου τον συνόδευσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ναύαρχος ε.α., Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Εδώ, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε.

Σ' αυτή την άνυδρη γη μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί. Για να ”διορθωθούν” με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους.

Ανάμεσά τους: Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Κατράκης, Μενέλαος Λουντέμης, Νίκος Καρούζος, Τίτος Πατρίκιος. Και τόσοι ακόμη…

Λέτε να συμφωνούσαν σε όλα; Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Κουβάλησαν κυριολεκτικά ο ένας τον άλλον. Οραματίστηκαν έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουν μερίδιο στο φως. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα.

Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του.

Σύγχρονη Αριστερά είναι ο άνθρωπος στο επίκεντρο. Είναι η ζωντανή ιστορία που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Είναι η Ελλάδα μπροστά, μακριά από μίση που τη χώρισαν στα δύο. Για όλα αυτά θέλω να παλέψουμε. Να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Όπως έγραψε εδώ, σε αυτά τα χώματα, ο Ρίτσος: ”Σαν ν' ανοίγουμε μια πόρτα το πρωί και να λέμε καλημέρα στον ήλιο και στον κόσμο”».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ