Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: «Μεγάλο λάθος το σποτ στη Μακρόνησο, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς», δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος τοποθετήθηκε για το σποτ του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο: «Μεγάλο λάθος» - Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος.
«Μεγάλο λάθος», χαρακτήρισε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ - Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε για το σποτ του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο: «Μεγάλο λάθος» - Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος.

«Μεγάλο λάθος», χαρακτήρισε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. 

«Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά στελεχών που αντιδρούν αρνητικά στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στα social media.

Τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της «ματωμένης» Μακρόνησου, αλλά και για τα όσα λέει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τόσο μέλη του κόμματος, όσο και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ένας από τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν εσωκομματικά πυρά ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με μια από τις πρώτες φράσεις που χρησιμοποιεί ο Στ. Κασσελάκης στο βίντεο ότι «η Ελλάδα κόπηκε στα δύο» στη Μακρόνησο.

Να νιωθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς

▪️ Επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»; ▪️ Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της. ▪️ Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ▪️ Μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ. 📺 Συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστερά #γιατί_μπορούμε

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Tuesday, September 12, 2023

«Η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα”. Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο επειδή είναι πλημμυρισμένη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο. Από εμένα είναι ΟΧΙ», έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον Πέτρο Κόκκαλη συντάχθηκαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ντίνα Μπάτζια και ο Νίκος Καραντιλιόν. Η πρώτη, μάλιστα, επισήμανε: «Δεν μπορεί η επικοινωνία να προηγείται της πολιτικής. Πόσο μάλλον όσον αφορά στον τόπο μαρτυρίου που λέγεται Μακρόνησος».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, έγραψε: «Όταν στην αριστερά εμφανίζεται ως τουρίστας τότε με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεις και την ιστορία της. Μόνο ντροπή».

Ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στο Facebook ότι σε όλα πρέπει να υπάρχει όριο. «Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ' ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολυ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Τα προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατω από το βλέμμα και το χειροκρότημα του Χαριλάου και του Λεωνίδα. Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας», σημείωσε.

Το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

«Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του».

Αυτό τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συμβολική επίσκεψη του στη Μακρόνησο, όπου τον συνόδευσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ναύαρχος ε.α., Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Εδώ, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε.

Σ' αυτή την άνυδρη γη μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί. Για να ”διορθωθούν” με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους.

Ανάμεσά τους: Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Κατράκης, Μενέλαος Λουντέμης, Νίκος Καρούζος, Τίτος Πατρίκιος. Και τόσοι ακόμη…

Λέτε να συμφωνούσαν σε όλα; Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. Κουβάλησαν κυριολεκτικά ο ένας τον άλλον. Οραματίστηκαν έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα έχουν μερίδιο στο φως. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα.

Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά ως κόμμα και όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του.

Σύγχρονη Αριστερά είναι ο άνθρωπος στο επίκεντρο. Είναι η ζωντανή ιστορία που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Είναι η Ελλάδα μπροστά, μακριά από μίση που τη χώρισαν στα δύο. Για όλα αυτά θέλω να παλέψουμε. Να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Όπως έγραψε εδώ, σε αυτά τα χώματα, ο Ρίτσος: ”Σαν ν' ανοίγουμε μια πόρτα το πρωί και να λέμε καλημέρα στον ήλιο και στον κόσμο”».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ