- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση OPINIONPOLL: Μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης
Η πρόθεση ψήφου, το ποσοστό των αναποφάσιστων και οι προβλέψεις για τον δεύτερο γύρο
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη εξελίσσεται η μάχη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της OPINIONPOLL.
Προβάδισμα του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στον πρώτο γύρο για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά νίκη του Στέλιου Αγγελούδη στον δεύτερο, αποτυπώνει δημοσκόπηση της OPINIONPOLL για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Αναλυτικότερα, στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 16% του Στέλιου Αγγελούδη.
Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 12%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 6.7% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 4.7% , ο Δρόσος Τσαβλής με 3.8% και ο Βασίλης Τομπουλίδης με 3.2%. Σημειώνεται, ότι το 22.4% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι και το 3.6% να μην απαντά.
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που εμφανίζεται είναι ότι σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 35.2% έναντι 28.7% με το 19.3% να είναι αναποφάσιστοι και το 9.1% να αποφεύγουν να απαντήσουν.
Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 33.7% έναντι 27.8%, με 19.7% αναποφάσιστους και 9.3% να μην απαντούν.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας
To δίδυμο των δύο βασικών μονομάχων εμφανίζεται και σε όλα τα ευρήματα είτε αφορά την δημοφιλία, είτε αφορά την δυνητική ψήφο και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας (ποιος είναι πιο ικανός, πιο έμπειρος, πιο κοντά στους πολίτες, διαθέτει ολοκληρωμένες απόψεις για τις ανάγκες και τις προοπτικές και τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης).
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη δυνητική ψήφο το 38.5% απαντά ότι θα μπορούσε να ψηφίσει τον Κώστα Ζέρβα για Δήμαρχο, ενώ το 51.5% δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να τον ψηφίσει ποτέ, με το 10.1% να μην απαντά.
Αντίστοιχα τον Σ. Αγγελούδη δηλώνει ότι μπορεί να τον ψηφίσει το 33.5% με το 24.6% να απαντά ότι δεν θα μπορούσε να τον ψηφίσει ποτέ και το 41.9% να μην απαντά.
Τα αντίστοιχα ευρήματα για τον Σπύρο Πέγκα είναι 29.3%, – 25.6%- 45.1%, για τον Στέργιο Καλόγηρο 20.8%- 29%- 50.2%, για την Μαρία Κέκη 19.5%- 31.1%- 51.9%, τον Δρόσο Τσαβλή 17%- 31.1%- 51.9% και για τον Βασίλη Τομπουλίδη 15.5% – 30.5%- 54%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.