- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Στόχος της θητείας μου να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα
Τι είπε για τη δυνατότητα εργασίας σε δύο εργοδότες
Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος της θητείας μου στο Υπουργείο Εργασίας είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα
«Στόχος της κυβερνητικής μου θητείας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.
Όπως είπε, προς την κατεύθυνση αυτή, κινείται και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που κλείνει όλες τις τρύπες για τη «μαύρη» εργασία, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον μισθωτό να αυξήσει τα πραγματικά εισοδήματά του.
Γεωργιάδης - Η δυνατότητα εργασίας σε δύο εργοδότες
Για τη δυνατότητα εργασίας σε δύο εργοδότες, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι, σήμερα, η νομοθεσία επιτρέπει στον εργαζόμενο να έχει ή εργασία πλήρους απασχόλησης, δηλαδή οκτώ ώρες ή δύο συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δηλαδή 4 και 4 ώρες. Πλέον, ο εργαζόμενος θα έχει το δικαίωμα, εάν επιθυμεί, να έχει και μία μερική απασχόληση, εκτός από την κύρια. «'Αρα, θα πληρώνει περισσότερα ένσημα. Αφού θα πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης, οπότε και μεγαλύτερη σύνταξη» διευκρίνισε ο υπουργός.
Αναφορικά με το θέμα της έκδοσης των συντάξεων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι γίνεται εντατική προσπάθεια, για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όπως ανέφερε, έως τέλος του έτους οι στόχοι είναι δύο: οι 32.000 εκκρεμείς συντάξεις να φτάσουν κάτω από 25.000 και να μειωθούν στο μισό οι επικουρικές.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους που έχουν ακόμη προσωπική διαφορά παραμένει στο ακέραιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.