- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικοδομούμε ισχυρό αμυντικό σύστημα στα πρότυπα του Ισραηλινού, δήλωσε ο κ. Δένδιας
Σήμερα επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
Ν. Δένδιας: Οικοδομούμε ισχυρό αμυντικό σύστημα στα πρότυπα του Ισραηλινού - Όσα δήλωσε για τις σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε σήμερα (7.08) επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Ιώβ Γκάλαντ.
Οι δύο Υπουργοί μετά τη συνάντηση συμμετείχαν στις διμερείς συνομιλίες των αντιπροσωπειών, σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, και επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, με κοινό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τις κοινές δηλώσεις Τύπου με τον ομόλογό του, ανέφερε:
«Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια, και για τη θερμή υποδοχή. Παρακαλώ, επιτρέψτε μου να σας πω ότι, σε διμερές επίπεδο αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη, μετά από την επίσκεψή μου στην Κύπρο, κάτι που για εμάς αποτελεί παράδοση, και αυτό δείχνει τη σημασία των διμερών σχέσεων.»
«Έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική σχέση, η οποία βασίζεται σε πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας, στο κοινό μας όραμα, στο στόχο να δημιουργηθεί ένα σταθερό, ασφαλές και πρόσφορο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.
«Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμυντική βιομηχανική μας συνεργασία, προς κοινό όφελος των χωρών, των κοινωνιών και των οικονομιών μας. Θα ήθελα να υπάρξει πολύ στενή συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, και να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο οικοσύστημα, όμοιο με το δικό σας, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των Υπουργείων, και των σχετικών εταιρειών, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμυντικούς μας στόχους», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι «Επαναβεβαιώσαμε την ισχυρή μας θέληση, και τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας. Επιτρέψτε μου να πω και εδώ, ανοιχτά, αυτό που ανέφερα στη συνάντησή μας, ότι η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.»
«Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, με το Ισραήλ και με άλλες χώρες, με τις οποίες συμμεριζόμαστε το όραμα, δηλαδή να μπούμε σε μια νέα εποχή σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή. Ποικίλες πρωτοβουλίες, πολλές εκ των οποίων από κοινού με την Κύπρο, οι οποίες πάντοτε είναι επί της βάσεως του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά επίσης και της κυριαρχίας, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των χωρών της περιοχής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.