- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για υποψηφιότητα Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»
Επίσημη εκδήλωση παρουσίασης - Παρών και ο Αντώνης Σαμαράς
Το εγκώμιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, που στηρίζει η ΝΔ, έπλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στη Μεσσήνη
«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του απόψε στη Μεσσήνη, στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο», ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες.
Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους».
Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τον κ. Πτωχό ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του Παύλο Πτωχό, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και ο οποίος θήτευσε δήμαρχος της Μεσσήνης.
«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης».
Δημήτρης Πτωχός: Να γίνει πρότυπο η Πελοπόννησος έως το 2028
Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.
Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.
Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».
Τόνισε ότι «πρέπει να μείνει πίσω το παλιό» και να ξεχαστούν οι «τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες» και προσέθεσε: «Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.