Πολιτικη & Οικονομια

Διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταγραφή στη ΝΔ για τη Ζέφη Δημαδάμα

Διορίστηκε γενική γραμματέας Ισότητας της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζέφη Δημαδάμα: Από το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στη ΝΔ ως γγ Ισότητας
© EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ζέφη Δημαδάμα: Από το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στη ΝΔ ως γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι από σήμερα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των γυναικών Ευρωσοσιαλιστών, Ζέφη Δημαδάμα. 

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ η κυρία Δημαδάμα εντάσσεται πλέον στο δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος. Στις πρόσφατες εκλογές δεν ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ανάρτησή της, τον περασμένο Μάιο 2023, είχε δηλώσει ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης.

Με ανακοίνωσή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος την έθεσε εκτός κόμματος, ενώ δρομολογεί ήδη την αντικατάστασή της στο PES WOMEN.

Ζέφη Δημαδάμα: Η ανακοίνωση της διαγραφής της

Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος.

Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMΕN.

Επίσης, μεταγραφή από το «Ποτάμι» παίρνει και ο Νίκος Μηλαπίδης, πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας στο «Ποτάμι», ο οποίος ορίστηκε γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των Υπουργείων

Οι νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν σήμερα. Από το σύνολο των γραμματέων οι 12 είναι γυναίκες, ενώ υπάρχουν 29 νέες τοποθετήσεις.

Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή. Από το σύνολο των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, οι 34 (54%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Από τις 29 νέες τοποθετήσεις, οι 12 (41%) είναι γυναίκες. Επίσης, έχουν αξιοποιηθεί έμπειρα στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.

Διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταγραφή στη ΝΔ για τη Ζέφη Δημαδάμα
Διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταγραφή στη ΝΔ για τη Ζέφη Δημαδάμα
Διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ μετά την μεταγραφή στη ΝΔ για τη Ζέφη Δημαδάμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ