Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Άμεσα 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

Επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Εσωτερικών
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων και για τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

Το υπουργείο Εσωτερικών επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο και το επιτελείο τους.

«Είναι συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο καλούμαστε να ψηφίσουμε, ως νέα βουλή, αφορά την άρση όλων των περιορισμών και τη δυνατότητα των συμπολιτών μας οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως γνωρίζετε, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία, διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην προηγούμενη Βουλή, αυτή τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί να αφορά ουσιαστικά την πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 200 βουλευτών ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές.

Άμεση πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Υγεία

Επίσης, ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση του κράτους αποτελεί έναν κεντρικό στόχο της νέας διακυβέρνησης και θα έρθει να χτίσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, πάνω στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιήθηκαν την προηγούμενη τετραετία. Επιπλέον ανέφερε ότι κεντρική προτεραιότητα είναι το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κράτους στην κεντρική και στην αποκεντρωμένη του μορφή, των περιφερειών και των δήμων.

«Θα δουλέψουμε πολύ για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του δημοσίου, με τους δημόσιους υπαλλήλους μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται πρωτίστως για να επιβραβεύσουμε τη δουλειά την οποία κάνουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , υπογραμμίζοντας ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.

Κεραμέως: Πράξη εθνική ευθύνης η ψήφος των αποδήμων

«Πράξη εθνικής ευθύνης» χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε δήλωσή της μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αίρει όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου από Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη εθνικής ευθύνης, μία πράξη που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, να δώσουμε πιο δυνατή φωνή τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ