Παραιτείται από τη βουλευτική της ασυλία η Ρένα Δούρου
Ώστε να μπορέσει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη για το Μάτι
Ρένα Δούρου: Ισχυρίζεται πως δεν έχει πράξει κάτι για το οποίο να φοβάται την κρίση του δικαστηρίου για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι - Δήλωσε ότι παραιτείται της ασυλίας της ώστε να κριθεί από τη Δικαιοσύνη
«Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση σας», δήλωσε στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι η Ρένα Δούρου, γνωστοποιώντας πως θα ζητήσει και η ίδια την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση ασυλίας της, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη.
Ολόκληρη η δήλωση της κ. Δούρου προς το Δικαστήριο είναι η εξής:
«Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25.06.2023 εκλέχτηκα βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια "Δυτικός Τομέας Αθήνας" με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ορκίστηκα στις 03.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 59 Σ.
Η ιδιότητά μου αυτή υποχρεώνει το Δικαστήριό Σας, το οποίο από την 31.10.2022 αδιάλειπτα και συστηματικά, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 73 συνεδριάσεις, εκδικάζει την εθνική τραγωδία της 18.07.2018 στο Μάτι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 62 Σ να αναστείλει τη σε βάρος μου ποινική δίωξη μέχρις ότου χορηγηθεί άδεια από την Βουλή των Ελλήνων.
Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83) και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης.
Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση.
Όταν, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, πολιτικοί αντίπαλοί μου, με ασέβεια προς τα θύματα της εθνικής τραγωδίας αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, επιδόθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενοχής μου, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στις περιφερειακές αλλά και εθνικές εκλογές του 2019, επέλεξα συνειδητά να μην απαντώ. Ενώ διαστρέβλωναν το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει αρμοδιότητες, χρησιμοποιούσαν κραυγαλέα ψέματα, όπως ότι "η Πυροσβεστική έδωσε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση" και παραποιούσαν επίμονα δηλώσεις μου, εγώ προσέβλεπα στη δίκαιη κρίση των δικαστικών οργάνων. Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση Σας. Άλλωστε, τον Ιούλιο του 2022, υπό τον κίνδυνο της παραγραφής, ζήτησα με γραπτό αίτημά μου την επίσπευση έναρξης της δίκης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.